Вележ освојио Куп након 36 година чекања

Фудбалери Вележа побједници су Купа Босне и Херцеговине након што су вечерас у финалној утакмици на стадиону „Билино поље“ у Зеници побиједили Сарајево резултатом 4:3.

Фудбал 19.05.2022 | 21:46
Вележ освојио Куп након 36 година чекања

 Одлука о освајачу пехара у најмасовнијем такмичењу пала је након извођења пенала, а херој „рођених“ био је голман Славиша Богдановић.

Прво је укротио шут Дала Варешановића у другој серији када се лопта одбила од стативу, а потом и Мирка Оремуша у четвртој. Један пенал нису успјели реализовати и фудбалери Вележа када је непрецизан у трећој серији био Денис Звонић.

Након 90 минута игре резултат је био 0:0. Прво полувријеме припало је екипи Сарајева која је креирала велики број прилика, али мрежу нису успјели затрести. Наставку је виђена нешто боља игра Мостараца, имали су већи посјед лопте, али такође без конкретне реализације.

Вележ је тако након пуних 36 година чекања освојио један трофеј и уједно свој први у Босни и Херцеговини. Мостарци су уједно изборили и наступ у УЕФА Конференцијској лиги што ће им донијети и новчани стимуланс у висини од 450.000 КМ за сами пласман. Додатно их сљедује и награда Ногометног / Фудбалског савеза БиХ од 30.000 КМ.

Пехаре и медаље освајачима Купа БиХ уручио је Вицо Зељковић предсједник Фудбалског савеза БиХ.  

(Независне Фото: ФСБиХ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Риле

20.05.2022 06:35

Има нешто необично и чудно у том Вележу. Вјечно ће да сија његова звијезда, трн у оку и усташама и четницима а љубав у срцу обичног човјека. И зато све честитке рођени моји.

ОДГОВОРИТЕ