Нема новца - ЦИК морао да поништи поједине тендере

Због неусвајања одлука ообезбјеђивању средстава за Опште изборе 2022. године поједини ранији расписани тендери су поништени. Чланови Централне изборне комисије Босне и Херцеговине упозорили да вријеме цури, да средства морају бити обезбјеђења до краја данашњег дана.

Босна и Херцеговина 19.05.2022 | 11:41
Нема новца - ЦИК морао да поништи поједине тендере

Предсједник Централне изборне комисије БиХ Суад Арнаутовић је казао да због неусвајања средстава неопходних за реализацију предстојећих Општих избора у октобру сада цијели поступак морају поништити.

Осим што нису обезбјеђена средства, достављене понуде због инфлације су драстично веће него што је предвиђено првобитном планом.

“Имали смо приједлог у јуну прошле године процјену сада је драстично другачија ситуација”, казао је Арнаутовић.

Након гласања усвојен је једногласно приједлог Одлуке о поништењу поступка за штампање и паковање привремених и коначних бирачких спискова, штампање коверата и ознака за бирачка мјеста, штампање образаца за бирачка мјеста, изборне комисије и Главни центар за бројање и штампање постера за бирачка мјеста и изборне комисије, израда фасцикли са воденим жигом и штампање цертификата за додјелу мандата.

Осим тога поништени је Приједлог Одлуке о поништењу поступка набавка амбалажног материјала (ПВЦ вреће) за бирачка мјеста и складиште Централне изборне комисије Босне и Херцеговине, а за набавка амбалажног материјала (картонске кутије) за бирачка мјеста и складиште Централне изборне комисије Босне и Херцеговине није било понуда.

Арнаутовић каже да сз средства за изборе требала бити обезбјеђена још јуче.

Остали чланови комисије су сагласни са наведеним ставовима с тим да је 19. мај задњи рок за средстава, с тим да су неутемељене изјаве да је могуће у јуну или јулу обезбиједити средства како би избори били одржани у октобру што, како су истакли чланови Комисије, је технички немогуће.

(БН/Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоко

19.05.2022 11:34

И нико није одговоран,а ја ако закасним на посао мени су санкције.јбт власт такву,народ воли патит него мијењат власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТО

19.05.2022 13:55

БИ СЕ МОГЛО ПРОТУМАЧИТИ,КАО НАМЈЕРНИ БОЈКОТ ВЛАСТИ,ИЛИ ДА СЕ ИЗБОРИ ШТО ВИШЕ ОДЛОЖЕ,ИЛИ ДА ИХ НИКАКО НЕ БУДЕ.СВЕ ТО ОНИ РАДЕ У ДОГОВОРУ,А ВЈЕРОВАТНО И УЗ ПОДРШКУ СТРАНАЦА,НАРАВНО УЗ ДОБАР МИТО!!!

ОДГОВОРИТЕ