Nema novca - CIK morao da poništi pojedine tendere

Zbog neusvajanja odluka oobezbjeđivanju sredstava za Opšte izbore 2022. godine pojedini raniji raspisani tenderi su poništeni. Članovi Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine upozorili da vrijeme curi, da sredstva moraju biti obezbjeđenja do kraja današnjeg dana.

Bosna i Hercegovina 19.05.2022 | 11:41
Nema novca - CIK morao da poništi pojedine tendere

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović je kazao da zbog neusvajanja sredstava neophodnih za realizaciju predstojećih Opštih izbora u oktobru sada cijeli postupak moraju poništiti.

Osim što nisu obezbjeđena sredstva, dostavljene ponude zbog inflacije su drastično veće nego što je predviđeno prvobitnom planom.

“Imali smo prijedlog u junu prošle godine procjenu sada je drastično drugačija situacija”, kazao je Arnautović.

Nakon glasanja usvojen je jednoglasno prijedlog Odluke o poništenju postupka za štampanje i pakovanje privremenih i konačnih biračkih spiskova, štampanje koverata i oznaka za biračka mjesta, štampanje obrazaca za biračka mjesta, izborne komisije i Glavni centar za brojanje i štampanje postera za biračka mjesta i izborne komisije, izrada fascikli sa vodenim žigom i štampanje certifikata za dodjelu mandata.

Osim toga poništeni je Prijedlog Odluke o poništenju postupka nabavka ambalažnog materijala (PVC vreće) za biračka mjesta i skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, a za nabavka ambalažnog materijala (kartonske kutije) za biračka mjesta i skladište Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine nije bilo ponuda.

Arnautović kaže da sz sredstva za izbore trebala biti obezbjeđena još juče.

Ostali članovi komisije su saglasni sa navedenim stavovima s tim da je 19. maj zadnji rok za sredstava, s tim da su neutemeljene izjave da je moguće u junu ili julu obezbijediti sredstva kako bi izbori bili održani u oktobru što, kako su istakli članovi Komisije, je tehnički nemoguće.

(BN/N1)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Joko

19.05.2022 11:34

I niko nije odgovoran,a ja ako zakasnim na posao meni su sankcije.jbt vlast takvu,narod voli patit nego mijenjat vlast.

ODGOVORITE
Name

TO

19.05.2022 13:55

BI SE MOGLO PROTUMAČITI,KAO NAMJERNI BOJKOT VLASTI,ILI DA SE IZBORI ŠTO VIŠE ODLOŽE,ILI DA IH NIKAKO NE BUDE.SVE TO ONI RADE U DOGOVORU,A VJEROVATNO I UZ PODRŠKU STRANACA,NARAVNO UZ DOBAR MITO!!!

ODGOVORITE