Србија под великим притисцима, једини нисмо увели санкције

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се налазимо у специфичној ситуацији по питању свих дешавања на и око Косова и Метојији и да се због најжешћих притисака састао са архијерејима СПЦ како би чуо и њихово мишљење.

Србија 18.05.2022 | 14:03
Србија под великим притисцима, једини нисмо увели санкције

"И ту ће ће бити све теже сачувати насе интересе зато што ће пристисци бити најжешћи. Од дана када је председник Русије рекао на чему заснива свој упад у Украјину у формално- правном и политичком смислу, од тог тренутка све западне силе раде на томе да убрзано се реши косовоско-метохијски човер, са циље да би избили аргумент из руке председнику Русије", рекао је Вучић.

И немојте да имате никакве сумње у то, то је несто што чујем на сваком месту, где год да сам био у Европи и западном свету, рекао је Вучић.

"Наравно Руси су пронашли њихове грешке из прошлости и то користе за своје потребе, логично понашањ, за нас је то све само додатни терет и додатна мука", истакао је Вучић.

Подсетио је да смо ми једина земља у Европи која није увела никакве санкције Русији и истакао да се налазимо под огромним притиском.

"То нам прави велике проблеме, који нису мали и биће све већи. Зато нам је потербно да чујемо и ваше ставове", додао је Вучић.

(Тањуг)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Треба издрзати

18.05.2022 12:23

И не признавати Косово. Ако цемо бити у расијању, угрозена је и комплетна дрзава Србија, али то је несто сто се догодило и Јеврејима, и другим народима. Заправо, принципи зивота, постојања, народности не би требали бити уредјени на привременостима. НАТО и запад врсе притиске, да и на Русију и Србију, на друге земље не врсе, како би нестале, идентитети су у нама. Вазно је да не заборављамо Србију, да је не мијењамо, јер онда смо мали црви у великом свијету, нароцито ако нисмо признати, а над другима над њима и не моземо и не требамо и тај рецепт практикује НАТО и САД, као и лукава Европа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.05.2022 16:14

Задржи ти свој идентитет ,слободно носи шајкачку и дижи три прста љуби Русију али немој тражити паре од ЕУ ??

Name

Рефа

18.05.2022 12:31

??.Живела Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

18.05.2022 12:36

Американаци требају под хитно да правно и јавно ресетују Косово и врате под окриље Србије инаце по свету це се десавати право јацега на било цију територију . Велике силе имају велике проблеме и велику немоц да било ста среде и Србија не треба да се меса у та збивања. Не треба све сто ти је на уму да буде на друму.Мало мудрости у политици није на одмет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре;Мирко

18.05.2022 14:32

Поново “мудрост” ВИСЕ ПОНАВЉАНЕ ИЗРЕЧЕНЕ ЛАЖИ ОД СТРАНЕ СРБСКИХ ЗВАНИЦНИКА ПОСТАЦЕ ЈЕДНОМ ИСТИНА!

Name

КАМЕН

18.05.2022 12:50

Господине ВУЦИЦУ КОСОВО и МЕТОХИЈА СУ ДЕО СРБИЈЕ и ТАЦКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паук

18.05.2022 13:24

Није лако вјерујем, али мора се издржати било је доста горих дана.КиМ су окупирали Амери и ту нема преговора до неког великог рата, након КиМ НАТО ће тражити и одвајање Р.Српске.Звучи сулудо али њихов циљ је потпуно разбијање на колоније које могу у потпуности контролисати.

Name

Да Али

18.05.2022 13:51

Када би се у Русији појавила нека Република или Област која жели да се одцијепи од Руске Федерације, то би наишло на све опште одобравање на западу, а када се нешто тако дешава у Украјини онда је то нарушавање територијалног интегритета ! Ако ће свијет да почива на оваквим принципима, онда боље да га и нема !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоде

18.05.2022 14:03

Подршка предсједнику и живила Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивио

18.05.2022 14:09

Брат Путин, ко це коме, него свој своме Добро га зацера ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузите их

18.05.2022 14:11

Постоје ли Медјународне организације, Медјународни суд, одакле им право да врсе притисак и отимацину тетиторије сувереној земљи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стани испред свих јасно кажи

18.05.2022 14:17

Нема ста да се паметује , онај ко те условљава, пријети, подмеће, даје рокове, са њим се не иде у заједништво, ма какава цијена била. Никад Србија неће бити у равноправном положају у односу на оне који јој сада стављају омчу око врата, па и кад би све њихове захтјеве испунила. Србија је живјела и живи без ЕУ, преживјела и тешке санкције, према томе ту нема дилеме. То што је спољнотрговинска размјена највећа са земљама ЕУ, сто су њихове инвестиције у Србији значајне , сад с е кортисти као оружје пријетње, повлачењем тих инвестиција. Па нек повуку, ни њима то није срећно рјешење, јер јалово уложише у изградњу и технолгију ако се повуку. Србија под хитно треба да тражи и отвара д руга тржишта да се не везује у толикој мјери за земље ЕУ уколико то доводи до ризика као што је то управо сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Западне зремље

18.05.2022 15:59

Су материјално остетиле Србију преко 100 милијарди еура само у овоме рату деведесетих и зо од бомбардовања, не рацунајуци санкције и спрецавање развоја. Нематеријална стета је на залост највисе зртвава на планети пропорционално броју становниства.

Name

Мргуд

18.05.2022 14:41

Косово је у Србији само у преамбули Устава Србије.Нажалост али тако је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

⚖️

18.05.2022 16:14

Ако је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији, то директно имплицира да БиХ јесте, и да Додик не говори истину народу у Републици Српској по том питању! А Вучић га не бенда ни 2%, тотално га не интересује шта Додик лаже Србима у РС. Он је у фазону, ријешите то с њим, ја немам ништа с тим ?

ОДГОВОРИТЕ