Srbija pod velikim pritiscima, jedini nismo uveli sankcije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i oko Kosova i Metojiji i da se zbog najžešćih pritisaka sastao sa arhijerejima SPC kako bi čuo i njihovo mišljenje.

Srbija 18.05.2022 | 14:03
Srbija pod velikim pritiscima, jedini nismo uveli sankcije

"I tu će će biti sve teže sačuvati nase interese zato što će pristisci biti najžešći. Od dana kada je predsednik Rusije rekao na čemu zasniva svoj upad u Ukrajinu u formalno- pravnom i političkom smislu, od tog trenutka sve zapadne sile rade na tome da ubrzano se reši kosovosko-metohijski čover, sa cilje da bi izbili argument iz ruke predsedniku Rusije", rekao je Vučić.

I nemojte da imate nikakve sumnje u to, to je nesto što čujem na svakom mestu, gde god da sam bio u Evropi i zapadnom svetu, rekao je Vučić.

"Naravno Rusi su pronašli njihove greške iz prošlosti i to koriste za svoje potrebe, logično ponašanj, za nas je to sve samo dodatni teret i dodatna muka", istakao je Vučić.

Podsetio je da smo mi jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nikakve sankcije Rusiji i istakao da se nalazimo pod ogromnim pritiskom.

"To nam pravi velike probleme, koji nisu mali i biće sve veći. Zato nam je poterbno da čujemo i vaše stavove", dodao je Vučić.

(Tanjug)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Treba izdrzati

18.05.2022 12:23

I ne priznavati Kosovo. Ako cemo biti u rasijanju, ugrozena je i kompletna drzava Srbija, ali to je nesto sto se dogodilo i Jevrejima, i drugim narodima. Zapravo, principi zivota, postojanja, narodnosti ne bi trebali biti uredjeni na privremenostima. NATO i zapad vrse pritiske, da i na Rusiju i Srbiju, na druge zemlje ne vrse, kako bi nestale, identiteti su u nama. Vazno je da ne zaboravljamo Srbiju, da je ne mijenjamo, jer onda smo mali crvi u velikom svijetu, narocito ako nismo priznati, a nad drugima nad njima i ne mozemo i ne trebamo i taj recept praktikuje NATO i SAD, kao i lukava Evropa.

ODGOVORITE
Name

Re

18.05.2022 16:14

Zadrži ti svoj identitet ,slobodno nosi šajkačku i diži tri prsta ljubi Rusiju ali nemoj tražiti pare od EU ??

Name

Refa

18.05.2022 12:31

??.Živela Srbija.

ODGOVORITE
Name

mirko

18.05.2022 12:36

Amerikanaci trebaju pod hitno da pravno i javno resetuju Kosovo i vrate pod okrilje Srbije inace po svetu ce se desavati pravo jacega na bilo ciju teritoriju . Velike sile imaju velike probleme i veliku nemoc da bilo sta srede i Srbija ne treba da se mesa u ta zbivanja. Ne treba sve sto ti je na umu da bude na drumu.Malo mudrosti u politici nije na odmet.

ODGOVORITE
Name

Re;Mirko

18.05.2022 14:32

Ponovo “mudrost” VISE PONAVLJANE IZREČENE LAŽI OD STRANE SRBSKIH ZVANICNIKA POSTACE JEDNOM ISTINA!

Name

KAMEN

18.05.2022 12:50

Gospodine VUCICU KOSOVO i METOHIJA SU DEO SRBIJE i TACKA

ODGOVORITE
Name

Паук

18.05.2022 13:24

Није лако вјерујем, али мора се издржати било је доста горих дана.КиМ су окупирали Амери и ту нема преговора до неког великог рата, након КиМ НАТО ће тражити и одвајање Р.Српске.Звучи сулудо али њихов циљ је потпуно разбијање на колоније које могу у потпуности контролисати.

Name

Da Ali

18.05.2022 13:51

Kada bi se u Rusiji pojavila neka Republika ili Oblast koja želi da se odcijepi od Ruske Federacije, to bi naišlo na sve opšte odobravanje na zapadu, a kada se nešto tako dešava u Ukrajini onda je to narušavanje teritorijalnog integriteta ! Ako će svijet da počiva na ovakvim principima, onda bolje da ga i nema !

ODGOVORITE
Name

Jode

18.05.2022 14:03

Podrška predsjedniku i živila Srbija.

ODGOVORITE
Name

Zivio

18.05.2022 14:09

Brat Putin, ko ce kome, nego svoj svome Dobro ga zacera ?

ODGOVORITE
Name

Tuzite ih

18.05.2022 14:11

Postoje li Medjunarodne organizacije, Medjunarodni sud, odakle im pravo da vrse pritisak i otimacinu tetitorije suverenoj zemlji!

ODGOVORITE
Name

Stani ispred svih jasno kaži

18.05.2022 14:17

Nema sta da se pametuje , onaj ko te uslovljava, prijeti, podmeće, daje rokove, sa njim se ne ide u zajedništvo, ma kakava cijena bila. Nikad Srbija neće biti u ravnopravnom položaju u odnosu na one koji joj sada stavljaju omču oko vrata, pa i kad bi sve njihove zahtjeve ispunila. Srbija je živjela i živi bez EU, preživjela i teške sankcije, prema tome tu nema dileme. To što je spoljnotrgovinska razmjena najveća sa zemljama EU, sto su njihove investicije u Srbiji značajne , sad s e kortisti kao oružje prijetnje, povlačenjem tih investicija. Pa nek povuku, ni njima to nije srećno rješenje, jer jalovo uložiše u izgradnju i tehnolgiju ako se povuku. Srbija pod hitno treba da traži i otvara d ruga tržišta da se ne vezuje u tolikoj mjeri za zemlje EU ukoliko to dovodi do rizika kao što je to upravo sada.

ODGOVORITE
Name

Zapadne zremlje

18.05.2022 15:59

Su materijalno ostetile Srbiju preko 100 milijardi eura samo u ovome ratu devedesetih i zo od bombardovanja, ne racunajuci sankcije i sprecavanje razvoja. Nematerijalna steta je na zalost najvise zrtvava na planeti proporcionalno broju stanovnistva.

Name

Mrgud

18.05.2022 14:41

Kosovo je u Srbiji samo u preambuli Ustava Srbije.Nažalost ali tako je.

ODGOVORITE
Name

⚖️

18.05.2022 16:14

Ако је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији, то директно имплицира да БиХ јесте, и да Додик не говори истину народу у Републици Српској по том питању! А Вучић га не бенда ни 2%, тотално га не интересује шта Додик лаже Србима у РС. Он је у фазону, ријешите то с њим, ја немам ништа с тим ?

ODGOVORITE