ОХР јасан: Савјет министара мора обезбиједити новац

Канцеларија високог представника у Босни и Херцеговини огласио се након јучерашње одлуке Савјета министара БиХ, односно министара ХДЗ-а, да не расправљају о издвајању средстава за Опште изборе БиХ.

Босна и Херцеговина 18.05.2022 | 13:06
ОХР јасан: Савјет министара мора обезбиједити новац

„Грађанима Босне и Херцеговине мора бити омогућено да уживају своје демократско право на слободне, фер и демократске изборе.

Након што је Централна изборна комисија расписала опште изборе, Савјет министара и сви његови чланови морају без одлагања испунити своје обавезе и осигурати средства која су неопходна за одржавање избора.

Органи власти и изабрани званичници морају бити одговорни грађанима.“, казали су за Н1 из ОХР-а.

Подсјетимо, министри из ХДЗ-а су гласали против разматрање ове тачке дневног реда, а телефонска сједница Предсједништва БиХ, која је била најављена, а на којој је начелно требала бити донесена одлука о наредби Савјета министара да издвоји средства за изборе, још није одржана.

(<спан стyле="цолор: #236фа1;"><а стyле="цолор: #236фа1;" хреф="хттпс://ба.н1инфо.цом/вијести/охр-за-н1-вијеце-министара-бих-мора-осигурати-средства-за-изборе/">Н1   Фото:Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Татар

18.05.2022 11:22

Ова држава није вредна живљења чим не може обезбедити основна људска права својим грађанима а њени политичари су обична смрдљива говна чим их странци терају да раде оно за шта су плацени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.05.2022 14:12

Браво за коментар. Овај коментар треба на билборде у цијелој бх

Name

Зеx

18.05.2022 11:34

Зашто давати новац кад је изборни систем велика фарса. Усвојите прво законе о дигитализацији система и правила за федерацију (Бошњаци-Хрвати) па онда паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 крајишка

18.05.2022 11:45

Смјењуј багру редом видјели да их народ неможе очима гледати па се погубили незнају гдје су треба вратити покрадено и робија .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

18.05.2022 13:56

Ста мора, кад пара нема, где да узму, терате их да украду? Па кад украду да их прогањате. Него господо охаеровци, платите ви, ви имате пара, смањите високе плате, накупите и платите. Ако платите, реците коме да дамо гласове и тако це бити. Сто да бирамо неке тамо, кад их ви прогањате, растеравате? Ми це мо за вас изабрати фикусе, где их ставите ту остају, јефтини су само мало воде им дате. Фикуси це бити коперативни, вама на услузи. Пара нема а и песперктива је неизвесна.

ОДГОВОРИТЕ