OHR jasan: Savjet ministara mora obezbijediti novac

Kancelarija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini oglasio se nakon jučerašnje odluke Savjeta ministara BiH, odnosno ministara HDZ-a, da ne raspravljaju o izdvajanju sredstava za Opšte izbore BiH.

Bosna i Hercegovina 18.05.2022 | 13:06
OHR jasan: Savjet ministara mora obezbijediti novac

„Građanima Bosne i Hercegovine mora biti omogućeno da uživaju svoje demokratsko pravo na slobodne, fer i demokratske izbore.

Nakon što je Centralna izborna komisija raspisala opšte izbore, Savjet ministara i svi njegovi članovi moraju bez odlaganja ispuniti svoje obaveze i osigurati sredstva koja su neophodna za održavanje izbora.

Organi vlasti i izabrani zvaničnici moraju biti odgovorni građanima.“, kazali su za N1 iz OHR-a.

Podsjetimo, ministri iz HDZ-a su glasali protiv razmatranje ove tačke dnevnog reda, a telefonska sjednica Predsjedništva BiH, koja je bila najavljena, a na kojoj je načelno trebala biti donesena odluka o naredbi Savjeta ministara da izdvoji sredstva za izbore, još nije održana.

(N1   Foto:N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tatar

18.05.2022 11:22

Ova država nije vredna življenja čim ne može obezbediti osnovna ljudska prava svojim građanima a njeni političari su obična smrdljiva govna čim ih stranci teraju da rade ono za šta su placeni

ODGOVORITE
Name

Re

18.05.2022 14:12

Bravo za komentar. Ovaj komentar treba na bilborde u cijeloj bh

Name

Zex

18.05.2022 11:34

Zašto davati novac kad je izborni sistem velika farsa. Usvojite prvo zakone o digitalizaciji sistema i pravila za federaciju (Bošnjaci-Hrvati) pa onda pare.

ODGOVORITE
Name

16 krajiška

18.05.2022 11:45

Smjenjuj bagru redom vidjeli da ih narod nemože očima gledati pa se pogubili neznaju gdje su treba vratiti pokradeno i robija .

ODGOVORITE
Name

Miroslav

18.05.2022 13:56

Sta mora, kad para nema, gde da uzmu, terate ih da ukradu? Pa kad ukradu da ih proganjate. Nego gospodo ohaerovci, platite vi, vi imate para, smanjite visoke plate, nakupite i platite. Ako platite, recite kome da damo glasove i tako ce biti. Sto da biramo neke tamo, kad ih vi proganjate, rasteravate? Mi ce mo za vas izabrati fikuse, gde ih stavite tu ostaju, jeftini su samo malo vode im date. Fikusi ce biti koperativni, vama na usluzi. Para nema a i pesperktiva je neizvesna.

ODGOVORITE