Страх од избора једино објашњење зашто нема новца

Страх од избора је једино објашњење зашто нису обезбјеђена средства за одржавање избора. Али, нека знају, што их више буду одлагали, њихов пораз ће бити већи.

Босна и Херцеговина 18.05.2022 | 09:23
Страх од избора једино објашњење зашто нема новца

Овим ријечима је предсједник ДНС-а Ненад Нешић прокоментарисао пропалу телефонску сједницу Савјета министара на којој није усвојена одлука о финансирању избора.

''Да је постојала искрена жеља и намјера, да није било страха од избора, Фискални оквир би био усвојен на вријеме као и буџет институција БиХ за 2022.годину. Ми смо на измаку маја, а чак ни Нацрт буџета институција БиХ за 2022.годину још није угледао свјетлост дана. Шта је то ако не опструкција!?'', каже Нешић.

Он подсјећа да је на челу Савјета министара Зоран Тегелтија, кадар СНСД, те да је најодговорнији за усвајање буџета у законским роковима. 

''Нисам чуо да је у протеклих шест мјесеци ико из Предсједништва БиХ питао Тегелтију гдје је буџет, јер Предсједништво је формални предлагач буџета. Ваљда им је свима јасно како су 'сијали' у протекле четири године па се боје ќако ће пожњети. Глуме храброст па кривицу пребацују искључиво на ХДЗ, што говори о некоректности унутар владајуће коалиције. Сви заједно дијеле одговорност што нема буџета. У нормалним земљама, када се буџет не усвоји до Нове године, пада власт и сами подносе оставке'', напомиње Нешић.

Предсједник ДНС-а понавља да ''избора мора бити'' и да актуелна власт што прије мора постати политичка прошлост јер су њихов једини резултат – изгубљене четири године.

''Овај народ заслужује власт која ће рјешавати проблеме, а не продуковати их'', закључио је Нешић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Тако треба

18.05.2022 08:33

Тако нам треба, када овакви ликови, нас убијеђују да је бијело црно. А он силан, шута новац, ногама отвара штеке. Мила мајко на шта смо спали. Божија казна за овог ''Бог дао, па постао силан''. То је овај тип.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

18.05.2022 09:03

100%исправна констатација.Велик је улог пуно се губи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постар

18.05.2022 10:21

А какав ти је Директор поште у Требињу Краљевиц ако га не смије не смијенис нећеш добити ни један глас ја таква се фукара глупа и губа а није родила има три вијека тако фукару одмах мијењај

Name

Ако фукара може све

18.05.2022 14:01

Нема нам друге,него колективно напустити ове контаминиране просторе,јер,спаса нам нема.Овако плашљиви,послушни и роботизовани,не вриједи о ни крајцара,па чему служи наше постојање?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гврд

18.05.2022 15:22

А ко казе да нема новца за изборе? Па јавни приходи обарају рекорде од короне на овамо, ста баљезгате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постар 5

18.05.2022 16:37

Одмах смијени ову фукару Краљевица а ако га не смијенис нећеш добит глас ни у својој кући јер овај директор сто година ова уличица лаје на онога на кога му кажу лаје и лаже на свакога једном ријечју фукара каква се не радја пошаљи га за портир а.

Name

Лазар

18.05.2022 19:45

Ре поштар 5 и ја се слажем да овог глупог Краљевица одмах смијени те па он зна само о говори људе ко нека распуштена а колико је паметан заборави да се врати кући и плин код банкомат картице оваквог не соја нема ни у великој Кини

Name

Диркан

18.05.2022 18:49

Нисам симпатизер ниједне странке али овај ЛИК је стетоцина највеца

ОДГОВОРИТЕ