Strah od izbora jedino objašnjenje zašto nema novca

Strah od izbora je jedino objašnjenje zašto nisu obezbjeđena sredstva za održavanje izbora. Ali, neka znaju, što ih više budu odlagali, njihov poraz će biti veći.

Bosna i Hercegovina 18.05.2022 | 09:23
Strah od izbora jedino objašnjenje zašto nema novca

Ovim riječima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić prokomentarisao propalu telefonsku sjednicu Savjeta ministara na kojoj nije usvojena odluka o finansiranju izbora.

''Da je postojala iskrena želja i namjera, da nije bilo straha od izbora, Fiskalni okvir bi bio usvojen na vrijeme kao i budžet institucija BiH za 2022.godinu. Mi smo na izmaku maja, a čak ni Nacrt budžeta institucija BiH za 2022.godinu još nije ugledao svjetlost dana. Šta je to ako ne opstrukcija!?'', kaže Nešić.

On podsjeća da je na čelu Savjeta ministara Zoran Tegeltija, kadar SNSD, te da je najodgovorniji za usvajanje budžeta u zakonskim rokovima. 

''Nisam čuo da je u proteklih šest mjeseci iko iz Predsjedništva BiH pitao Tegeltiju gdje je budžet, jer Predsjedništvo je formalni predlagač budžeta. Valjda im je svima jasno kako su 'sijali' u protekle četiri godine pa se boje ќako će požnjeti. Glume hrabrost pa krivicu prebacuju isključivo na HDZ, što govori o nekorektnosti unutar vladajuće koalicije. Svi zajedno dijele odgovornost što nema budžeta. U normalnim zemljama, kada se budžet ne usvoji do Nove godine, pada vlast i sami podnose ostavke'', napominje Nešić.

Predsjednik DNS-a ponavlja da ''izbora mora biti'' i da aktuelna vlast što prije mora postati politička prošlost jer su njihov jedini rezultat – izgubljene četiri godine.

''Ovaj narod zaslužuje vlast koja će rješavati probleme, a ne produkovati ih'', zaključio je Nešić.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Tako treba

18.05.2022 08:33

Tako nam treba, kada ovakvi likovi, nas ubijeđuju da je bijelo crno. A on silan, šuta novac, nogama otvara šteke. Mila majko na šta smo spali. Božija kazna za ovog ''Bog dao, pa postao silan''. To je ovaj tip.

ODGOVORITE
Name

Tatar

18.05.2022 09:03

100%ispravna konstatacija.Velik je ulog puno se gubi.

ODGOVORITE
Name

Postar

18.05.2022 10:21

A kakav ti je Direktor pošte u Trebinju Kraljevic ako ga ne smije ne smijenis nećeš dobiti ni jedan glas ja takva se fukara glupa i guba a nije rodila ima tri vijeka tako fukaru odmah mijenjaj

Name

Ako fukara može sve

18.05.2022 14:01

Nema nam druge,nego kolektivno napustiti ove kontaminirane prostore,jer,spasa nam nema.Ovako plašljivi,poslušni i robotizovani,ne vrijedi o ni krajcara,pa čemu služi naše postojanje?!

ODGOVORITE
Name

Gvrd

18.05.2022 15:22

A ko kaze da nema novca za izbore? Pa javni prihodi obaraju rekorde od korone na ovamo, sta baljezgate

ODGOVORITE
Name

Postar 5

18.05.2022 16:37

Odmah smijeni ovu fukaru Kraljevica a ako ga ne smijenis nećeš dobit glas ni u svojoj kući jer ovaj direktor sto godina ova uličica laje na onoga na koga mu kažu laje i laže na svakoga jednom riječju fukara kakva se ne radja pošalji ga za portir a.

Name

Lazar

18.05.2022 19:45

Re poštar 5 i ja se slažem da ovog glupog Kraljevica odmah smijeni te pa on zna samo o govori ljude ko neka raspuštena a koliko je pametan zaboravi da se vrati kući i plin kod bankomat kartice ovakvog ne soja nema ni u velikoj Kini

Name

Dirkan

18.05.2022 18:49

Nisam simpatizer nijedne stranke ali ovaj LIK je stetocina najveca

ODGOVORITE