Екипа са Интерполове потјернице направила хаос у Црној Гори

У спектакуларној акцији, након јурњаве и употребе ватреног оружја, припадници пловне јединице Бара и Улциња у суботу вече, на отвореном мору наспрам Валданоса, успели су да ухапсе четири држављана Турске, који су се украденим глисером из Рисна запутили према територијалним водама Албаније, пишу подгоричке Вијести.

Свијет 17.05.2022 | 10:39
Екипа са Интерполове потјернице направила хаос у Црној Гори

Позивајући се на своја сазнања, лист пише да сви ухапшени имају дебео криминални досије и за њима је расписана црвена Интерплова потерница.

Управа полиције саопштила је да су због тешке крађе четири пловила у Бококотроском заливу, у суботу ухапшена четири страна држављанина.

Ухапшени су држављани Турске Ц. Е. (29), С. Е. (27), А. Е. (26) и Ф. К. (25), за која је утврђено да илегално бораве на територији Црне Горе.

Сумња се, наводи се, да су извршили кривично дело тешка крађа у саизвршилаштву. Укупна вредност пловила која су отуђена износи око 60.000 евра. Преостала три пловила су пронађена претрагом акваторијаума бококоторског залива и враћена су власницима.

Акцији је претходила пријава крађе глисера у Рисну, који је у суботу увече евидентиран у барској марини. Лопови су се након тога, глисером великом брзином упутили ка отвореном мору и Албанији и тада је почела потера за бегунцима за које полицајци нису знали ни ко су ни да ли су евентуално наоружани.

Саговорник Вијести из истраге казао је да је полиција брзо сустигла глисер и покушала звучном и светлосном сигнализацијом да га заустави.

”Пришли смо им бочно, кренули су према нама и ударили нас неколико пута, ваљда са циљем да одустанемо. Будући да су били агресивни и да су се неколико пута оглушивали о наређења, испалили смо хице застрашивања увис. Ни тада нису стали. Након тога пришли смо опет бочно и онеспособили им ванбродски мотор. Тада је глисер стао, а бегунцима стављене лисице на руке”, испричао је саговорник Вијести.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гли Сер

17.05.2022 12:15

Тешко, да би се ови овако зајебавали, да је остала Југославенска Ратна Морнарица !

ОДГОВОРИТЕ