„Жабац“ окупио 110 учесника џипијаде у Српцу

Након двије године паузе усљед пандемије вируса корона, у Српцу је успјешно организована тродневна, седма  Џипијада "Мотајица-Србац 2022.“. Окупила  је око 50 посада, односно  близу 120 учесника из већег броја мјеста из Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Република Српска 15.05.2022 | 20:42
„Жабац“ окупио 110 учесника џипијаде у Српцу

Ради се о заљубљеницима у овај екстремни спорт, који захтијева велику храброст, знање и спретност  у вожњи  снажних и различитих категорија џипова у веома тешким условима.

Они су изазивали велику знатижељу посјетилаца ове спортске манифестације.

Након пријеђених 40 километара беспућима планине Мотајице и продефиловали улицама ове варошице, возачи су посебно знање и вјештину потврдили на полигону у Српцу, савладјујући за то посебно припремљене препреке.

Осим превртања, није било тежих посљедица, нити повреда. 

Дружење, забава и пријатељство било је доминантно, за што се потрудио организатор и домаћин манифестације Ронилачки клуб „Жабац“ у оквиру кога дјелује и „ОФ-Рооуд“  секција која броји око 30 чланова.

Према ријечима предсједника „Жапца“ Милорада Лепира лијепе утиске са србачке „Џипијаде“ понијели су учесници из Осијека, Брчког, Живиница, Мостара, Зворника, Теслића, Лакташа, Бања Луке, Козарске Дубице, Градишке, Дервенте, Озрена, Добоја и још неких мјеста. 

(БН/С. К. Фото: С.К.) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миле

16.05.2022 14:01

..тросе гориво ,угрозацају природу. ..ако је циљ бити у природи мозе се ици песке ..

ОДГОВОРИТЕ