„Žabac“ okupio 110 učesnika džipijade u Srpcu

Nakon dvije godine pauze usljed pandemije virusa korona, u Srpcu je uspješno organizovana trodnevna, sedma  Džipijada "Motajica-Srbac 2022.“. Okupila  je oko 50 posada, odnosno  blizu 120 učesnika iz većeg broja mjesta iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Republika Srpska 15.05.2022 | 20:42
„Žabac“ okupio 110 učesnika džipijade u Srpcu

Radi se o zaljubljenicima u ovaj ekstremni sport, koji zahtijeva veliku hrabrost, znanje i spretnost  u vožnji  snažnih i različitih kategorija džipova u veoma teškim uslovima.

Oni su izazivali veliku znatiželju posjetilaca ove sportske manifestacije.

Nakon prijeđenih 40 kilometara bespućima planine Motajice i prodefilovali ulicama ove varošice, vozači su posebno znanje i vještinu potvrdili na poligonu u Srpcu, savladjujući za to posebno pripremljene prepreke.

Osim prevrtanja, nije bilo težih posljedica, niti povreda. 

Druženje, zabava i prijateljstvo bilo je dominantno, za što se potrudio organizator i domaćin manifestacije Ronilački klub „Žabac“ u okviru koga djeluje i „OF-Rooud“  sekcija koja broji oko 30 članova.

Prema riječima predsjednika „Žapca“ Milorada Lepira lijepe utiske sa srbačke „Džipijade“ ponijeli su učesnici iz Osijeka, Brčkog, Živinica, Mostara, Zvornika, Teslića, Laktaša, Banja Luke, Kozarske Dubice, Gradiške, Dervente, Ozrena, Doboja i još nekih mjesta. 

(BN/S. K. Foto: S.K.) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mile

16.05.2022 14:01

..trose gorivo ,ugrozacaju prirodu. ..ako je cilj biti u prirodi moze se ici peske ..

ODGOVORITE