"Институције умјесто силе закона слушају једног човјека"

ПДП сматра да се Република Српска налази у дубокој економској, демографској и политичкој  кризи, а да је узрок ових изразито негативних тенденција чињеница да су се најважније институције Републике Српске умјесто сили закона Републике Српске повиновале вољи једног човјека и уској интересној групи око њега.

Република Српска 15.05.2022 | 12:00
"Институције умјесто силе закона слушају једног човјека"

Чињеница је да је власт у Републици Српској и на БиХ нивоу, у ситуацији највеће инфлације након рата ускратила привреди и грађанима било какве системске мјере: од одбијања укидања акциза, смањења стопе ПДВ-а на основне намирнице, повећања борачких примања, па до наставка политике високих намета, што јасно показује природу њихових политика које су се потпуно отуђиле од народа и приватног привредног сектора, наглашавају из ПДП-а.

Најављено предизборно дијељење помоћи од по 100 КМ није ништа друго него безочан покушај куповине наклоности бирача пред изборе народним новцем, сматрају из ПДП-а, наглашавајући да грађани треба да знају да би им на овај начин требало дати по 300 КМ, само кад се у обзир узме раст прихода од ПДВ-а у прва четири мјесеца ове године.

-То је мање новца него што је дато само „Фармланду“ и неколико пута мање новца него што је из буџета добила фирма „Проинтер“ 2020. и 2021. године. Ова најава на најбољи начин осликава мото владавине СНСД: „Нама народне милијарде, а народу пред гласање мрвице“. Важне националне теме, попут пренесених надлежности, питања имовине, односа са међународним фактором и односима унутар БиХ по ко зна који пут су злоупотријебљене у циљу предизборне манипулације, наводе из ПДП-а.

-Одустајање од поврата свих најављених надлежности најбоља је потврда да је од самог почетка у питању фарса са искључивим циљем скретања пажње јавности са тешког стања и корупције која влада Републиком Српском. ПДП истиче своју опредјељеност да истрајно и досљедно ради на заштити најбољих интереса Републике Српске и њеног народа, на очувању и унапређењу уставно-правног статуса и овлаштења Српске у складу са Дејтонским споразумом, те за упоран рад правним и политичким средствима да се имовина Републике Српске у потпуности формално-правно заокружи као њена неотуђива својина.  

ПДП осуђује политику наметања одлука од стране међународног фактора и сматра такве потезе дијелом проблема, а не рјешења. 

-Чланство Републике Српске и БиХ у ЕУ и примјена ЕУ законодавства и стандарда је стратешки политички циљ и опредјељење ПДП-а.

На пољу безбједносне и регионалне политике ПДП подржава политику Републике Србије и сматра најбољим интересом Српске да наступа у пуној сагласности са том политиком. ПДП подржава придруживање БиХ иницијативи „Отворени Балкан“, што је важан механизмом за јачање регионалне сарадње и економије, као и начин да се контроверзне теме из прошлости ставе у други план. 

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

&&&&

15.05.2022 10:59

Овај Додик се понаша. Ка неки. Каубој. Неку силу. Нешто. Па није му ово дедовина. Ово је свију нас. Народа. Сто живимо. Овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.05.2022 11:37

Лопуза и битанга, уништио овај народ висе но дусмани у задњих сто год.

Name

Ре

15.05.2022 16:57

Само када се погледа колико су младих породица отјерали из државе. Не треба ништа више ни горе.

Name

Упус

16.05.2022 05:57

Слика говори више од хиљаду ријечи. А када погледате ову слику на шта вас асоцира.

Name

Прле

15.05.2022 11:41

Луди милојко зајахао скоро 20 година, народ још луђи, и треба овце шишати као што је реко деда Маре. Миле фукара био и фукара остао. Фуј,фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

15.05.2022 12:18

Немојмо се превисе веселити цак и ако опозиција освоји изборе. Станивуковиц је превара, а колико смо се радовали. Полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђ. Б.

15.05.2022 15:52

Ања по чему је Станивуковић превара??? Дај ми само један примјер. За мање од двије године је испунио више од 90% предизборних обећања иако нема подршку ни скупштинске већине ни са нивоа Републике Српске, а ни са нивоа државе. Поред тога грчевито се бори против организованог криминала подржаног од самог политичког врха државе. Док год је дудук и њему слични на власти ми се немамо чему бољем надати! Ти или си слијепа код очију или си снсд-ова ботина невиђена!

Name

РЕ Ања

15.05.2022 20:08

Није исто у граду док је била црвена секта на власти и сада има великог помака али с обзиром у којим околностима ради градонацелник због бојкота власти и њиховог воде Додика Драско је много урадио за Бањалуку и бори се и против градске мафије и тузиоца и судија и лазних тајкуна као сто су Радисици Илици Доко екватор имноги други

Name

Сале

15.05.2022 12:26

А не смета вам то исто у Србији, јос сусједни деспот подрзава насег, ста ви то заправо хоцете осим сто периодицно откривате топлу воду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкане мој

15.05.2022 15:26

Тамо где странац с(в)е намеце,нема напретка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

15.05.2022 17:49

Ето има напретка код нашег Милета који све развалио и растера. Након 15година његове непрестане пљачке сад је себи умислио да је ово све његово.С таквим људима ћемо сигурно далеко добацити

Name

Заправо

15.05.2022 17:05

Боље је од стране опозиције искориставати повољности, наравно да је фигуративно када се у данасење вријеме казе резим ... Ако власт има несто сто нефункционисе то је прилика и радно мјесто за опозицију да поправи, само мора да не унистава ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не браним никога

16.05.2022 04:33

Питам.Засто о томе нису прицали протеклих година? Колико дуго је Он на власти?Ко га је подрзавао (обдрзавао) до сада? Ко вас данас подрзава?

ОДГОВОРИТЕ