Осамнаестогодишњак убио 10 и ранио три особе у Америци

- Осамнаестогодишњи Пејтон Гендрон убио је десет особа, а три ранио у продавници мјешовите робе у градском насељу Бафала, гдје углавном живе црнци, у америчкој држави Њујорк, након чега се предао властима које су навеле да је у питању "дјело мотивисано расно-насилним екстремизмом".

Свијет 15.05.2022 | 08:15
Осамнаестогодишњак убио 10 и ранио три особе у Америци

Из полиције наводе да је осумњичени био наоружан аутоматском пушком и да све указује на то да је дјеловао сам.

Према подацима суда, осумњичени је Пејтон Гендрон из Конклина, градића са око 5.000 становника у региону Јужни Тајер, недалеко од границе држава Њујорк и Пенсилванија.

У Бафало је стигао аутомобилом и цијели догађај преносио је уживо у реалном времену на друштвеној видео-мрежи "Твич", која је власништво компаније "Амазон".

Званичници су истакли да су 11 од 13 особа погођених хицима били црнци, а двије особе су биле бијеле боје коже.

Тужилац из области Ири Џон Флин рекао је да се Гендрон појавио пред судом неколико часова након напада и да се суочава са оптужбама за убиство првог степена за шта је предвиђена доживотна робија без могућности условне слободе. У држави Њујорк нема смртне казне.

Флин је додао да је Гедрону одређен притвор без кауције и да је у току "форензичка обрада. Он ће се пред судом појавити поново 19. маја. 

(Срна Фото: Сцреенсхот) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ваљуга

15.05.2022 07:15

ТО СЕ ДЕСАВА У АМЕРИЦИ А ОНИ КАО ЗАВОДЕ РЕД НА БАЛКАНУ А КОД СЕБЕ НЕМОГУ ДА РИЈЕСЕ НИКИ ПРОБЛЕМ.АМЕРИКА ЦЕМЕРИКА ЗЕМЉА УКЛЕТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

15.05.2022 12:07

Да је убио 10 политичара због којих америка нон стоп ратује не би ми било жао. Овако ми је жао невиног народа који је страдао и ожалошћених породица

Name

Ет одкад...

15.05.2022 08:02

.тај рат код њих вец траје..... Треба увест санкције.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тја

15.05.2022 10:58

Већ постало уобичајена појава.

ОДГОВОРИТЕ