Osamnaestogodišnjak ubio 10 i ranio tri osobe u Americi

- Osamnaestogodišnji Pejton Gendron ubio je deset osoba, a tri ranio u prodavnici mješovite robe u gradskom naselju Bafala, gdje uglavnom žive crnci, u američkoj državi Njujork, nakon čega se predao vlastima koje su navele da je u pitanju "djelo motivisano rasno-nasilnim ekstremizmom".

Svijet 15.05.2022 | 08:15
Osamnaestogodišnjak ubio 10 i ranio tri osobe u Americi

Iz policije navode da je osumnjičeni bio naoružan automatskom puškom i da sve ukazuje na to da je djelovao sam.

Prema podacima suda, osumnjičeni je Pejton Gendron iz Кonklina, gradića sa oko 5.000 stanovnika u regionu Južni Tajer, nedaleko od granice država Njujork i Pensilvanija.

U Bafalo je stigao automobilom i cijeli događaj prenosio je uživo u realnom vremenu na društvenoj video-mreži "Tvič", koja je vlasništvo kompanije "Amazon".

Zvaničnici su istakli da su 11 od 13 osoba pogođenih hicima bili crnci, a dvije osobe su bile bijele boje kože.

Tužilac iz oblasti Iri Džon Flin rekao je da se Gendron pojavio pred sudom nekoliko časova nakon napada i da se suočava sa optužbama za ubistvo prvog stepena za šta je predviđena doživotna robija bez mogućnosti uslovne slobode. U državi Njujork nema smrtne kazne.

Flin je dodao da je Gedronu određen pritvor bez kaucije i da je u toku "forenzička obrada. On će se pred sudom pojaviti ponovo 19. maja. 

(Srna Foto: Screenshot) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Valjuga

15.05.2022 07:15

TO SE DESAVA U AMERICI A ONI KAO ZAVODE RED NA BALKANU A KOD SEBE NEMOGU DA RIJESE NIKI PROBLEM.AMERIKA CEMERIKA ZEMLJA UKLETA

ODGOVORITE
Name

Boris

15.05.2022 12:07

Da je ubio 10 političara zbog kojih amerika non stop ratuje ne bi mi bilo žao. Ovako mi je žao nevinog naroda koji je stradao i ožalošćenih porodica

Name

Et odkad...

15.05.2022 08:02

.taj rat kod njih vec traje..... Treba uvest sankcije.....

ODGOVORITE
Name

Tja

15.05.2022 10:58

Već postalo uobičajena pojava.

ODGOVORITE