Градска топлана спашена, радна мјеста сачувана

Одборници Скупштине града Бијељина једногласно су усвојили одлуку којом ће “Градској топлани” у Бијељини бити одобрена новчана средства у износу већем од 600.000 КМ за испату дуговања добављачу за енергенте из претходних грејних сезона.

Република Српска 13.05.2022 | 16:00
Градска топлана спашена, радна мјеста сачувана

Градска топлана у Бијељини неће отићи у стечај. Радна мјеста су сачувана, а грађани који користе услуге бијељинске топлане ће и у предстојећој грејној сезони моћи да рачунају на топле радијаторе.

Директор топлане Раде Хаџи-Стевић је, иако свјестан бројних проблема у том предузећу, задовољан донесеном одлуком.

“Градска топлана има огромне потребе и проблеме, од застарјеле мреже до малог броја корисника. Улазимо сада у период ремонта. Финансијска средства која су потребна су огромна али ћемо ми радити. Било је неопходно да се ово моментално ријеши јер нам је мач висио над главом због евентуалне блокаде или стечаја”, каже Хаџи-Стевић.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић каже да је након политичког покушаја опструкције од стране  скупштинске већине предвођене СНСД-ом коначно из трећег покушаја преовладао разум.

Наглашава да не одустаје од намјере да штити интерес запослених у свим јавним предузећима и установама у граду.

“Треба да одлучите са којих буџетских позиција ћете да узмете износ од 609.000 КМ и преусмјерите за подрушку “Градској топлани”. Морате да узимате са инвестиција, текућих одржавања… а то значи да узмете новац за крпљење ударних асфалтних рупа и новац за кошење јавних површина”, каже Петровић.

Подсјећа да је буџет који доноси градска скупштина већ довољно искасапљен.

“Посебно је искасапљен када су у питању позиције за одржавање зелених јавних површина, одржавање путева, асфалтирање и по питању свих ставки које значе да имамо чист, уређен и инфраструктурно опремљен град”, објашњава градоначелник Петровић.

Одборници су једногласно усвојили и два закључка од којих се један односи на “Градску топлану”, рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина.

“Скупштина је задужила руководство топлане да уз извјештај о раду за 2021. годину, и план рада за 2022. достави и план системских мјера за реструктуирање и реорганизацију предузећа чијим би провођењем дугорочно направили стабилно и економски одрживо предузеће,  да се те мјере размотре на сједници скупштине града”, каже Ђурђевић.

Другим закључком се од градоначелника Љубише Петровића тражи да на следећој скупштини достави приједлоге одлуке за помоћ бијељинском предузећу “Водовод и канализација” и ЈУ “Бања Дворови”.

“Уколико до тога не дође скупштина ће амандманским дјеловањем на приједлог ребаланса буџета за 2022. свакако обезбиједити та новчана средства која су им потребна за нормално функционисање”, поручио је Ђурђевић.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Семберац

13.05.2022 14:10

Оставите нешто и за кошење амброзије поред путева и не косите је прије септембра.

ОДГОВОРИТЕ