На стуб срама треба оне који опструишу укидање акциза

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић, који је и посланик у Представничком дому ПС БИХ, назвао је срамотним, безобразним и бескурпулозним понашање делегата у Дому народа ПС БиХ који опструкцијама спречавају усвајање закона којима се смањују цијене основних животних намирница и укидају акцизе на нафту и нафтне деривате.

Република Српска 13.05.2022 | 09:41
На стуб срама треба оне који опструишу укидање акциза

''Делегати који нису дошли на сједницу Комисије за финансије и буџет наругали су се народу који је због дивљања цијена доведен до очаја. Сит гладном не вјерује. Не видим шта то може бити важније него да дођу на посао и гласају за нешто што ће значити људима који живе од петстотина КМ. Њима који примају плату од преко пет хиљада КМ, који су се окитили отпремнинама за пензије од 30.000 КМ, тешко је доћи на посао. Не могу да схватим да немају нимало емпатије за друге, за оне који су их бирали и од којих живе'', резигниран је Нешић.

Он истиче да инфлација од девет одсто значи жесток удар на стандард већине становништва.

''Пита ли се ико у овој земљи шта ћемо када јесење цијене хране буду вишеструко веће због високе цијене нафте и сјетвеног материјала!? Да ова власт води рачуна о народу, ови закони би били усвојени још почетком марта јер су превентивни. Није да их нису могли усвојити, могли су јер су приходи од индиректних пореза у односу на прошлу годину порасли за преко 400 милиона. У септембру ће нам рећи да су цијене скочиле свуда у свијету, укључујући и Њамачку. Али, неће рећи да пензионер у Њемачкој има пензију од преко 1500 евра'', наглашава предсједник ДНС-а.

''Замислите да социјалдемократа Денис Бећировић није нашао за потребно да дође на сједницу Комисије и подржи оно што јесте социјалдемократски приједлог. Не може народ живјети од његових писама Вучићу нити бусања у прса. Њагова писма неће платити рачуне нити купити месо и лијекове, али је његов глас итекако могао олакшати живот људима'', навео је Нешић критикујући Бећировића који није дошао на сједницу Комисије за финансије и буџет.

Лидер ДНС-а поручио је да сви они који опструишу смањење ПДВ-а и укидање акциза на гориво заслужују да се вјечно нађу на стубу срама.  

(БН) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

!

13.05.2022 07:52

А и тебе "баца" Нешићу више не знаш коме би прије позицији или опозицији

ОДГОВОРИТЕ
Name

а сто не прозивас Снсд

13.05.2022 07:59

Лако ти млатити по разним бециревицима, "опозиционару"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

13.05.2022 08:09

На стуб срама треба све вас који сте усли у политику ради лицног богацења. Васа наводна борба за народ је борба за бољу политицку позицију која вам доноси милионе како би заврсили 3оо апартмана на Јахорини,измедју осталог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

13.05.2022 08:15

И то сваки дан напомињати народ због којих људи плацамо оволико скупо гориво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

13.05.2022 08:37

Поријекло имовине то би био пун погодак. Када би се то урадило акцизе би пале саме од себе. Све док се новим криминалом затаскавају стара никада ми нецемо имати систем вриједности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

13.05.2022 08:49

Не они треба да одговарају за свој рад и тренда да иду у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево

13.05.2022 09:13

А гдје се налази тај стуб срама? Ако га нисте изградили онда је све то пуста демагогија С Додиком док сте владали јесте ли икад предложили изградњу тог стуба? Имате ли барем у свом страначком програму изградњу стуба срама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта сад

13.05.2022 09:27

Гласање по том питању је било и СНСД одбацио приједлог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЛИЈА

13.05.2022 11:35

Добро познаје ситуацију и тако је то у реалности и каквим се идлграма служе и бацају народу прашину у оћи. Наравно да то није све само његово јер је на продају све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замјена Теза

13.05.2022 14:21

Опет несто веома паметно и од овог нам добро познатог ПРЕЛЕТАЦА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

14.05.2022 08:06

А то су? а можда и не могу то урадити биће мање пара и довешће у питање исплате плата, не би ни ти сигурно да си власт

ОДГОВОРИТЕ