Na stub srama treba one koji opstruišu ukidanje akciza

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu PS BIH, nazvao je sramotnim, bezobraznim i beskurpuloznim ponašanje delegata u Domu naroda PS BiH koji opstrukcijama sprečavaju usvajanje zakona kojima se smanjuju cijene osnovnih životnih namirnica i ukidaju akcize na naftu i naftne derivate.

Republika Srpska 13.05.2022 | 09:41
Na stub srama treba one koji opstruišu ukidanje akciza

''Delegati koji nisu došli na sjednicu Кomisije za finansije i budžet narugali su se narodu koji je zbog divljanja cijena doveden do očaja. Sit gladnom ne vjeruje. Ne vidim šta to može biti važnije nego da dođu na posao i glasaju za nešto što će značiti ljudima koji žive od petstotina КM. Njima koji primaju platu od preko pet hiljada КM, koji su se okitili otpremninama za penzije od 30.000 КM, teško je doći na posao. Ne mogu da shvatim da nemaju nimalo empatije za druge, za one koji su ih birali i od kojih žive'', rezigniran je Nešić.

On ističe da inflacija od devet odsto znači žestok udar na standard većine stanovništva.

''Pita li se iko u ovoj zemlji šta ćemo kada jesenje cijene hrane budu višestruko veće zbog visoke cijene nafte i sjetvenog materijala!? Da ova vlast vodi računa o narodu, ovi zakoni bi bili usvojeni još početkom marta jer su preventivni. Nije da ih nisu mogli usvojiti, mogli su jer su prihodi od indirektnih poreza u odnosu na prošlu godinu porasli za preko 400 miliona. U septembru će nam reći da su cijene skočile svuda u svijetu, uključujući i Njamačku. Ali, neće reći da penzioner u Njemačkoj ima penziju od preko 1500 evra'', naglašava predsjednik DNS-a.

''Zamislite da socijaldemokrata Denis Bećirović nije našao za potrebno da dođe na sjednicu Кomisije i podrži ono što jeste socijaldemokratski prijedlog. Ne može narod živjeti od njegovih pisama Vučiću niti busanja u prsa. Njagova pisma neće platiti račune niti kupiti meso i lijekove, ali je njegov glas itekako mogao olakšati život ljudima'', naveo je Nešić kritikujući Bećirovića koji nije došao na sjednicu Кomisije za finansije i budžet.

Lider DNS-a poručio je da svi oni koji opstruišu smanjenje PDV-a i ukidanje akciza na gorivo zaslužuju da se vječno nađu na stubu srama.  

(BN) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

!

13.05.2022 07:52

A i tebe "baca" Nešiću više ne znaš kome bi prije poziciji ili opoziciji

ODGOVORITE
Name

a sto ne prozivas Snsd

13.05.2022 07:59

Lako ti mlatiti po raznim becirevicima, "opozicionaru"

ODGOVORITE
Name

Lija

13.05.2022 08:09

Na stub srama treba sve vas koji ste usli u politiku radi licnog bogacenja. Vasa navodna borba za narod je borba za bolju politicku poziciju koja vam donosi milione kako bi zavrsili 3oo apartmana na Jahorini,izmedju ostalog.

ODGOVORITE
Name

Tako je

13.05.2022 08:15

I to svaki dan napominjati narod zbog kojih ljudi placamo ovoliko skupo gorivo

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

13.05.2022 08:37

Porijeklo imovine to bi bio pun pogodak. Kada bi se to uradilo akcize bi pale same od sebe. Sve dok se novim kriminalom zataskavaju stara nikada mi necemo imati sistem vrijednosti.

ODGOVORITE
Name

Tatar

13.05.2022 08:49

Ne oni treba da odgovaraju za svoj rad i trenda da idu u zatvor

ODGOVORITE
Name

Stevo

13.05.2022 09:13

A gdje se nalazi taj stub srama? Ako ga niste izgradili onda je sve to pusta demagogija S Dodikom dok ste vladali jeste li ikad predložili izgradnju tog stuba? Imate li barem u svom stranačkom programu izgradnju stuba srama?

ODGOVORITE
Name

Šta sad

13.05.2022 09:27

Glasanje po tom pitanju je bilo i SNSD odbacio prijedlog.

ODGOVORITE
Name

RE LIJA

13.05.2022 11:35

Dobro poznaje situaciju i tako je to u realnosti i kakvim se idlgrama služe i bacaju narodu prašinu u oći. Naravno da to nije sve samo njegovo jer je na prodaju sve

ODGOVORITE
Name

Zamjena Teza

13.05.2022 14:21

Opet nesto veoma pametno i od ovog nam dobro poznatog PRELETACA !

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

14.05.2022 08:06

A to su? a možda i ne mogu to uraditi biće manje para i dovešće u pitanje isplate plata, ne bi ni ti sigurno da si vlast

ODGOVORITE