Власт дефинитивно одустала од мање стопе ПДВ-а

Допуне Закона о порезу на додану вриједност, којим се уводи нижа стопа за основне животне намирнице, дефинитивно ће бити скинута с дневног реда сједнице Дома народа заказане за понедјељак, заједно с још девет других тачака, казала је Душанка Мајкић (СНСД), предсједавајућа Комисије за финансије и буџет Дома народа.

Босна и Херцеговина 12.05.2022 | 16:10
Власт дефинитивно одустала од мање стопе ПДВ-а

Сједница ове комисије данас није одржана због недостатка кворума. Дошла су три члана и то Мајкић, Лидија Брадара (ХДЗБиХ) и Амир Фазлић (СДА). Нису се појавили Марина Пандеш (ХДЗБиХ), Денис Бећировић (СДПБиХ) и Никола Шпирић (СНСД).

- Пошто се ради о тачкама које су планиране да буду на сједници Дома народа ПСБиХ заказаној за понедјељак, 16. маја, свих десет тачака које је Комисија данас требала разматрати бите скинуте са сједнице Дома народа - навела је Мајкић.

Очигледно је да, мада је сједница ове комисије одгођена, Мајкић нема намјеру сазвати је поново до сједнице Дома народа.

Тако се, осим ПДВ-а, на дневном реду ипак неће наћи ни измјене Закона о јавним набавкама, који је један од "европских" услова, као ни допуне Закона о финансирању институција БиХ којим се предвиђа да је за вријеме привременог финансирања институција Босне и Херцеговине, у случају када нема буџета, дозвољено финансирање избора.

Коментаришући чињеницу да сједнице парламентарних комисија неријетко буду отказане због недостатка кворума, Мајкић је казала да је средина маја и да "већ почињу полако људи да размишљају о кампањи и добро позиционирање за наредне изборе им је много важније него одржавање одређене комисије".

- Не трпе никакве санкције и то им омогућава комотну позицију да се понашају онако како им одговара - казала је Мајкић.

Истовремено, делегати из ХДЗ-а БиХ и СНСД-а су јуче кроз Уставноправну комисију онемогућили да Дом народа у понедјељак уопште разматра закон о спречавању сукоба интереса у институцијама Босне и Херцеговине, иако је ријеч једном од три кључна закона за добијање кандидатског статуса БиХ.

Слично су недавно урадили посланици те двије странке када су у питању измјене Изборног закона БиХ које се односе на побољшање интегритета избора.

(Фена)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Борац

12.05.2022 14:30

Ста мајкицку брига за акцизе. Она је 35 000 км узела отпремнине а остала да прима добру плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Портпарол Ковацхевицх

13.05.2022 16:38

Оправдано! Њени троскови су повелики..

Name

ре

13.05.2022 19:54

Како ће смањити ПДВ кад на другој страни буџетарима повећава плате. Смањења ПДВа може да иде једино са смањењем буџетских плата. Не могу се смањити ни ПДВ ни акцизе без смањена плата буџетарима

Name

НР

12.05.2022 14:39

Са оваквим понашањем не треба да чекају изборе. Треба да иду одмах. Народе пробуди се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.05.2022 16:24

Тако је. Свака цаст! Док ми слусамо њихове лази,они се енормно богате и расељавају народ.

Name

Боки Србац

12.05.2022 14:50

Од секте снсд-а, није се могло ништа друго ни очекивати, жалосно је што има људи који их још подржавају !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво!

12.05.2022 15:05

Тако и треба! Какво смањење намета и пореза у ово вријеме. Коме је то пало на памет. Ради,трпи,слушај јер може бити и горе,коме смије пасти на памет да можда може бити и боље. Али ће све то овај несретни народ позлатити и поново се на изборима продати за 100 марака,пиву, шаторску представу и неки велики хит великог вође. Заборавиће да су се у најтежим временима властодршци и њихови тајкуни богатили згрћући паре од акциза и ПДВ-а док је народ једва преживљавао и крпио крај с крајем. Све ће то овај несретни народ заборавити и опростити,па ће опет кукати како му је лоше и како су му криви странци разни непријатељи спољашњи и унутрашњи. Шта ли ће о нама мислити будуће генерације када буду испаштале због нас и наших заблуда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мала Крмацица!

12.05.2022 15:07

Вау, парламентарци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

12.05.2022 15:15

И не треба да смање , народ није ни заслужио чим је изабрао ове фукаре на власт, сендвичари, подгузне муве, дзпеувлакачи , они су криви за ово њихово понашање ... Издаја одавно смо и издани и продани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзосуа

12.05.2022 16:49

Бас тако. Бирали и добили. Није ваљда неко мислио да це смањити стопу. Као и акцизе за гориво. Пензионери одлуцују о насој дјеци. Прст на цело, октобар је близу. Није гориво нити уље поскупило. Има бициклом/пјеске, има маст. Хљеб је 2 маркице. Размислите....

Name

Фебо

12.05.2022 15:59

Ста је брига мјесецно узме око 7000 км а ви овце гласајте за пензионере умјесто за младе људе.само навалите они стите српске интересе та јадна репрезентација вец нам је досла главе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

12.05.2022 16:43

Види нам наше Мајкићке како се подмладила, ко би рекао да је пензионерка???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

12.05.2022 18:07

Ову пензионери би требало негде у музеј ставити и добро чувати да би наредне генерације видјеле каква особа не треба бити у животу.

Name

Сагитариус

13.05.2022 07:29

Госпођа Душанка Мајкић представља огледало наше политићке стварности, у правом смислу те ријећи!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.05.2022 19:53

Како ће смањити ПДВ кад на другој страни буџетарима повећава плате. Смањења ПДВа може да иде једино са смањењем буџетских плата.

ОДГОВОРИТЕ