Састанак у Градској управи: Договорена помоћ топлани

На сутрашњој ванредној сједници Скупштине града Бијељина биће усвојена одлука о додјели новчане помоћи "Градској топлани" у износу од преко 600.000 КМ, договорено је на састанку градоначелника Бијељине Љубише Петровића, директора и синдиката топлане и представника скупштинске већине коју предводи СНСД.

Република Српска 12.05.2022 | 13:36
Састанак у Градској управи: Договорена помоћ топлани

Радници Градске топлане у Бијељини коначно могу да одахну. Одлука о додјели помоћи том предузећу за исплату дуговања донијела им је, кажу велико психолошко олакшање. Настављају са радом, припремају се за чишћење и ремонт, каже Саша Станишић, предсједник Синдикалне
организације “Градске топлане” у Бијељини.

“Желим да се захвалим градоначелнику и скупштинској већини која одлучује о овој ситуацији. Ово због чега смо сада овдје је ријешено, али ће о средствима која су нам потребна за ремонт одлучивати скупштинска већина”, каже Станишић.

Директор "Градске топлане" Раде Хаџи - Стевић каже да ће постигнутим договором бити ријешен хитан проблем и измирена обавеза према добављачу на име испорученог енергента у претходним сезонама гријања, али да је то само један пожар који ће бити угашен.

Додаје да је веома задовољан постигнутим консензусом.

“Задовољан сам одлуком која ће сутра да буде донесена јер ће то омогућити опстанак фирме. На тај начин ћемо очувати радна мјеста и плате радника. Такође ћемо, а на задовољство наших корисника, моћи да обезбиједимо услугу производње и испоруке топлотне енергије и у наредној грејној сезони”, истакао је Хаџи-Стевић. 

Задовољан је и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић јер је, како каже, постигнут договор издизањем изнад политичких препуцавања.

Тиме је, каже Петровић, избјегнуто бацање око 200.000 КМ народног новца на име затезних камата, као и угрожавање радних мјеста.

“Ми ћемо већ у поступку приједлога одлуке за ребаланс буџета у одлук уврстити и предложити додатна финансијска средства како би запослени имали редовна мјесечна примања, како ремонт топлане не би био доведен у питање”, рекао је градоначелник Петровић. 

Представник Коалиције “Договор за Бијељину” Мирослав Миловановић је потвдио да ће одлука о новчаној помоћи “Градској топлани” бити усвојена.

“Ми смо се издигли изнад ситуације због општег добра које се зове “Градска топлана” и због запослених у тој институцији”, рекао је Миловановић.

Одборници ће о додјели новчане помоћи за “Градску топлану” одлучивати на ванредној сједници Скупштине града Бијељина која ће се одржати у петак, 13 маја.

Подсјетимо да су одборници скупштинске већине током двије претходне сједнице градске скупштине одбили да разматрају могућност додјеле новчаних средстава како би се ријешио проблем градске топлане, настао у претходном периоду, након чега је градоначелник Бијељине запријетио да ће заједно са радницима организовати протест и то на локацијама гдје се налазе људи који су блокирали доношење ове одлуке.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Борац

12.05.2022 12:56

Цуј миско се издигао.ха,ха,ха наста спаде Бјељина на миска и мицине папке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буковица.

12.05.2022 13:18

Бас лијепо,радници вариоци топлане носе цијеви оградјују имања,продају пропалим Цтногоцима за викендице,а сада тразе моле кукају за помоц од градонацелника.Све на истрагу и принудни рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

12.05.2022 13:34

Овакво ругло од топлане треба срусити до темеља, еко катастрофа! Веце су приватне сусаре од топлане, само се народ трује и гдје јос има да се послује 5 бензинских пумпи које су тик уз топлану?

ОДГОВОРИТЕ