Приштина поднијела захтјев, сутра Савет за нац.безбједност

- Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да је министарка спољних послова и дијаспоре такозваног Косова Доника Гервала предала и званичан захтев за улазак такозваног Косова у Савет Европе и оценио да је тиме Приштина срушила још један споразум који су потписали, а то је Вашингтонски споразум и најавио тим поводом за сутра у 11 часова седницу Савета за националну безбедност.

Србија 12.05.2022 | 12:05
Приштина поднијела захтјев, сутра Савет за нац.безбједност

Вучић је, одговарајући на питања новинара, након што је отворио Сајам аутомобила у Београду, подсетио да су 10 година газили Бриселски споразум, а сада после тога брутално су погазили и Вашингтонски споразум и Резолуцију 12 44.

"На нама је да не уђемо у мржњу и психозу сукоба, али да на одговаран, рационалан и озбиљан начин пружимо снажан одговор", казао је Вучић.

Додаје да је из тог разлога заказао и седницу Савета за националну безбедност за сутра у 11.00 часова и најавио да ће у наредним недељама званичници Србије дати све од себе да покажу да могу да се боре и чувају своју земљу.

Наводећи да су ментори Приштине и такозваног Косова, они који су их родили и љуљали у колевци и који их и данас подржавају ма колико да су некоректни и ма колико не чинили ништа на проналажењу компромисног решења, много јачи, Вучић каже да је јасно да кључне западне земље воде ову игру.

"Ми смо мали, једна мала слободарска земља која се труди да чува свој суверенитет и право на самостално одлучивање. Покушаћемо да им се на миран и дипломатски начин по том питању супротставимо, наше могућности су ограничене, невелике, али живот је борба. Борићемо се, нема повлачења, нема предаје и нема склањања пред уценама и ултиматумима. То је оно што ми можемо да урадимо", поручио је председник.

Наводи да не може да обећа да ће сутра у Белој кући и Јелисејској палати да кажу како не подржавају такве потезе јер није реално.

"Они су их направили, они их чувају, они ће све да ураде да ми признамо независност такозваног Косова, а наше је да чувамо своју земљу", закључио је Вучић.

(Тањуг Фото: Тањуг/Принтсцреен)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Дефинитивно

12.05.2022 10:21

Земље угрозене Албанијом и евентуално Турском на Балкану морају створити обрамбени и стратески савез ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паник ТВ

12.05.2022 10:22

Покусај избјегавања рата ... Рибање новинара и стварања савеза са антифасистицким земљама ... Турска и Русија имају односе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОРАД

12.05.2022 10:33

ШУПЉА И ЈАЛОВА ПРИЧА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селекгицна правда

12.05.2022 10:42

И крсемје свих медјународних прописа од стране хегемона су и довели до узасног стања у којем се цовјецанство налази....

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

12.05.2022 10:48

Савршени злочин не постоји или бумеранг се враћа је наслов мога коментара јер Србија је имала план рата и сецесије ПЦ од државе БиХ за задњи тједан/седмицу мјесеца вељаче/фебруара ове године а како ствари стоје Србија се враћа у границе санстефанске Србије, погледати те границе, јер "тко другоме јаму копа сам у њу пада"! Изгледа Тарабићи погодили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

12.05.2022 10:52

Све је то план амера, њихових суфлера. Сад је и ЕУ, под њиховом управом, понизена и послусна. Сиптари могу све, а РС мора трпити сарајевску царсију? Сиптарски терористи и украјинси нацисти, су њихов избор, преко њих наносе стету Србији и Русији. Теско је бити паметан и мудар, ста уцинити кад нам дјавоти роваре око куце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанска Дубица

12.05.2022 11:00

Криви сте ви! Нико други! Србе је Запад инструисао да започну освајачке ратове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики01

12.05.2022 11:22

"једна мала слободарска земља која се труди да чува свој суверенитет и право на самостално одлучивање" ??? Јел мозе неко да објасни Вуцицу да мале Дрзаве скоро нигдје немају прави Сувернитет тако га нема ни Србија. То само фарса за Баке и Деке који гласају за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.05.2022 12:56

Путин им дао зелено свјетло.Од кога да тразис помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

12.05.2022 13:47

На тој сједници Савјета за нац. безбједност све ће те ријешити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сотона

12.05.2022 21:06

Сероња и манипулатор ово договара са западом и Приштином да би добио на популацији.

ОДГОВОРИТЕ