Вучић отворио сајам аутомобила у Београду

 Предсједник Србије Александар Вучић отворио је данас у Београду Међународни сајам аутомобила, на којем наступа 210 излагача.

Србија 12.05.2022 | 11:15
Вучић отворио сајам аутомобила у Београду

Отварајући манифестацију, Вучић је истакао да Србија постаје све значајнија на мапи свјетске аутомобилске индустрије, јер су у њој отворили фабрике најпознатији глобални играчи попут "Текласа", "Бросеа", "Континентала" и других компанија.

"Све што се уграђује у аутомобиле, готово сваки део, се производи у Србији - од брисача до електронике. По томе спадамо у изузетно развијене земље. Верујем да ћемо и цео ланац производдње електричних аутомобила успети да направимо у Србији", рекао је Вучић.

Он је, како каже, увјерен да је будућнсот српске ауто-индустрије свијетла и да ће сваки сљедећи сајам бити богатији за моделе произведене у Србији.

Сајам ће трајати до 15. маја, а посјетиоци ће моћи да виде између 120 и 140 различитих модела аутомобила.

Биће изложено 48 нових модела, од којих су 26 премијере, а 12 новитети, као и 25 потпуно електричних аутомобила.

Паралелно са сајмом аутомобила, у Хали 4 Београдског сајма одржава се 14. салон мотоцикала, квадова и сличних возила који је окупио 50 излагача.

Они ће представити тридесетак брендова мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила из те категорије са више од 80 модела.

Љубитељи старих возила у Хали 3 моћи ће да виде изложбу "олдтајмера", а у околним мањим халама представиће се произвођачи дијелова и опреме. 

(Срна Фото: Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар