САД: Разговор са Русијом био о уском спектру питања

- Амерички амбасадор у Русији Џон Саливан састао се са руским званичницима како би разговарали о уском спектру питања у билатералним односима, саопштио је портпарол Стејт департмента Нед Прајс.

Свијет 12.05.2022 | 07:59
САД: Разговор са Русијом био о уском спектру питања

"Амбасадор Саливан са својим руским колегама разговара о питањима у билатералним односима. Они имају тенденцију да буду прилично уски. У многим случајевима, они су углавном усредсређени на функционисање наше амбасаде", рекао је Прајс на јучерашњој конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Руско министарство спољних послова саопштило је да су заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков и амерички амбасадор Саливен разговарали у среду о низу питања везаних за руско-америчке односе.

"Заменик министра спољних послова Руске Федерације Рјабков састао се са амбасадором САД у Москви Саливаном. Разговарано је о низу питања билатералне агенде ", наводи се у саопштењу министарства које је пренео ТАС С.

(Тањуг Фото: Илустрација/Тањуг/АП) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

4005

12.05.2022 06:51

Америчка стране каже да се разговарало о уском спектру питања, а руска о низу питања. И то је потврда у каквом вриједносном свијету живимо данас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Схамзиел

12.05.2022 07:12

Крај рата у Украјини донијет це велику побједу руском предсједнику Владимиру Путину..А народ ко народ .Након утакмице одаје се признање побједнику а поразеног брзо забораве А онда побједник писе историју...Поразени це висе да мрзе оне који су их гурнули у рат а нису одбранили,па због њих много изгубили.Па це све гледат ,,боље да нас је Русија узела без насег отпора"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Али

12.05.2022 09:00

Запад је уложио превише средстава и новца да би се рат брзо завршио, они рачунају, да то што дуже траје. Циљ је да се Русија изцрпи, да дође до побуна и сепаратизма у самој Русију, наравно, запад би ту врсту сепаратизма подржао а у овоме случају не подршава сепаратизам. Све је до Русије, хоће ли као да сада ратовати као Балерима, или ће копирати НАТО, и све спржити, уз "колатералну" штету, наравно !

Name

Злаја

12.05.2022 09:55

Најбоље би било са до овога није ни дошло. Сада, нема назад и свијет ће све учинити да се Русија заустави у свом освајачком походу. Наравно да Украинци највише страдају у овој ситуацији, али и Русија трпи многе посљедице санкција. Не може се тек тако улазити у суверену државу и убијати, протјеривати народ а све сто се стигне порушити . Русија ће у наредних сто година ( поред других) имати и Украинце као непријатеље. Једној огромној Русији није потребна тако мала територија а народ који тамо живи немају основна средства за живот . Двадесет милиона Руса немају WЦ у кућама , становима, двадесет пет милиона немају гријање и много сто шта још тога фали том народу. Увјек сам за опцију да је боље имати и мању територију а да народ те државе живи нормално. Имамо пуно таквих примјера данас у свијету гдје мале државице имају добру економију и народ сасвим лијепо живи .

Name

Носи то зборио

12.05.2022 12:18

О сувереним дрзавама до сада. Или су селекгивно суверене?!

Name

Вјероватно УКР

12.05.2022 11:14

Је тема била нуклеарна сигурност и спрецавање сирења сукоба ван Украјине. А ста це из овог испасти знаце се за неких 30 година. Вјероватно це тада висе људи умирати од разних болесцина, поготово у подруцјима која су излозена бомардовањима, обицни народ. Политицари це и даље парадирати, а ратни сверцери бити највеци патриоте

ОДГОВОРИТЕ