SAD: Razgovor sa Rusijom bio o uskom spektru pitanja

- Američki ambasador u Rusiji Džon Salivan sastao se sa ruskim zvaničnicima kako bi razgovarali o uskom spektru pitanja u bilateralnim odnosima, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Svijet 12.05.2022 | 07:59
SAD: Razgovor sa Rusijom bio o uskom spektru pitanja

"Ambasador Salivan sa svojim ruskim kolegama razgovara o pitanjima u bilateralnim odnosima. Oni imaju tendenciju da budu prilično uski. U mnogim slučajevima, oni su uglavnom usredsređeni na funkcionisanje naše ambasade", rekao je Prajs na jučerašnjoj konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov i američki ambasador Saliven razgovarali u sredu o nizu pitanja vezanih za rusko-američke odnose.

"Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Rjabkov sastao se sa ambasadorom SAD u Moskvi Salivanom. Razgovarano je o nizu pitanja bilateralne agende ", navodi se u saopštenju ministarstva koje je preneo TAS S.

(Tanjug Foto: Ilustracija/Tanjug/AP) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

4005

12.05.2022 06:51

Američka strane kaže da se razgovaralo o uskom spektru pitanja, a ruska o nizu pitanja. I to je potvrda u kakvom vrijednosnom svijetu živimo danas.

ODGOVORITE
Name

Shamziel

12.05.2022 07:12

Kraj rata u Ukrajini donijet ce veliku pobjedu ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu..A narod ko narod .Nakon utakmice odaje se priznanje pobjedniku a porazenog brzo zaborave A onda pobjednik pise istoriju...Porazeni ce vise da mrze one koji su ih gurnuli u rat a nisu odbranili,pa zbog njih mnogo izgubili.Pa ce sve gledat ,,bolje da nas je Rusija uzela bez naseg otpora"

ODGOVORITE
Name

Da Ali

12.05.2022 09:00

Zapad je uložio previše sredstava i novca da bi se rat brzo završio, oni računaju, da to što duže traje. Cilj je da se Rusija izcrpi, da dođe do pobuna i separatizma u samoj Rusiju, naravno, zapad bi tu vrstu separatizma podržao a u ovome slučaju ne podršava separatizam. Sve je do Rusije, hoće li kao da sada ratovati kao Balerima, ili će kopirati NATO, i sve spržiti, uz "kolateralnu" štetu, naravno !

Name

Zlaja

12.05.2022 09:55

Najbolje bi bilo sa do ovoga nije ni došlo. Sada, nema nazad i svijet će sve učiniti da se Rusija zaustavi u svom osvajačkom pohodu. Naravno da Ukrainci najviše stradaju u ovoj situaciji, ali i Rusija trpi mnoge posljedice sankcija. Ne može se tek tako ulaziti u suverenu državu i ubijati, protjerivati narod a sve sto se stigne porušiti . Rusija će u narednih sto godina ( pored drugih) imati i Ukraince kao neprijatelje. Jednoj ogromnoj Rusiji nije potrebna tako mala teritorija a narod koji tamo živi nemaju osnovna sredstva za život . Dvadeset miliona Rusa nemaju WC u kućama , stanovima, dvadeset pet miliona nemaju grijanje i mnogo sto šta još toga fali tom narodu. Uvjek sam za opciju da je bolje imati i manju teritoriju a da narod te države živi normalno. Imamo puno takvih primjera danas u svijetu gdje male državice imaju dobru ekonomiju i narod sasvim lijepo živi .

Name

Nosi to zborio

12.05.2022 12:18

O suverenim drzavama do sada. Ili su selekgivno suverene?!

Name

Vjerovatno UKR

12.05.2022 11:14

Je tema bila nuklearna sigurnost i sprecavanje sirenja sukoba van Ukrajine. A sta ce iz ovog ispasti znace se za nekih 30 godina. Vjerovatno ce tada vise ljudi umirati od raznih bolescina, pogotovo u podrucjima koja su izlozena bomardovanjima, obicni narod. Politicari ce i dalje paradirati, a ratni sverceri biti najveci patriote

ODGOVORITE