Хиљаде вјерника дочекало патријарха Порфирија у Требињу

Његова светост патријарх српски Порфирије стигао је у прву канонску посјету Требињу, а у Дучићевој улици у центру града дочекало је више хиљада грађана.

Република Српска 10.05.2022 | 19:43
Хиљаде вјерника дочекало патријарха Порфирија у Требињу

Патријарха су дочекали епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије и градоначелник Требиња Мирко Ћурић, а присутни су били и начелници источнохерцеговачких општина.

Бројни вјерници добили су патријархов благослов док је у литији ишао до Саборног храма Светог преображења Господњег, гдје ће бити служена доксологија у његову част.

Након доксологије, у порти храма биће приређен концерт православне духовне музике, поводом 130 година од оснивања Црквеног хора "Свети Василије Тврдошки и Острошки" при храму Светог преображења Господњег у Требињу, уз који ће наступити и СПЦПД "Побратимство" из Фоче.

(Требињеливе.цом)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ЛАЗАР

10.05.2022 19:10

ВАСА СВЕТОСТИ ДОБРО ДОСЛИ У ХЕРЦЕГОВИНУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ортхy

10.05.2022 19:23

Слава Патријарху што нас посједује!

ОДГОВОРИТЕ
Name

10.05.2022 21:19

Е среце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весна

11.05.2022 06:44

Боље би било да овце одведе пред згради владе па да протествуји због неконтролисаног поскупљења свега и свацега да би влада Реп Српске сто висе пореза убрала,пдв .Влада Реп Српске неце ни да прица о смањењу пдв бар на храну .Неце јер они су сити ..Ја не идем у цркву и пред владике док се бамда да власти је скине..И док нам и владика не помогне а не да одвлаци пазњу народу са стварних проблема.Неце владика никог нахранит,нити иједно дијете..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Весна

11.05.2022 11:58

Или да окупи пензионере и протестује пред окрузним судом сто дониси пресуде у корист Пиа за сразмјерне пензије,а Бнтв цути,не писе о томе!Засто цутите,па хиљде пензионера је остецено стом пензијом,а власт врси притисак на суд који је једно вријеме доносио пресуде у корист остецених пензионера!Срам вас било!Сто ово не објавите!