Hiljade vjernika dočekalo patrijarha Porfirija u Trebinju

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije stigao je u prvu kanonsku posjetu Trebinju, a u Dučićevoj ulici u centru grada dočekalo je više hiljada građana.

Republika Srpska 10.05.2022 | 19:43
Hiljade vjernika dočekalo patrijarha Porfirija u Trebinju

Patrijarha su dočekali episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, a prisutni su bili i načelnici istočnohercegovačkih opština.

Brojni vjernici dobili su patrijarhov blagoslov dok je u litiji išao do Sabornog hrama Svetog preobraženja Gospodnjeg, gdje će biti služena doksologija u njegovu čast.

Nakon doksologije, u porti hrama biće priređen koncert pravoslavne duhovne muzike, povodom 130 godina od osnivanja Crkvenog hora "Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški" pri hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, uz koji će nastupiti i SPCPD "Pobratimstvo" iz Foče.

(Trebinjelive.com)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

LAZAR

10.05.2022 19:10

VASA SVETOSTI DOBRO DOSLI U HERCEGOVINU

ODGOVORITE
Name

Orthy

10.05.2022 19:23

Slava Patrijarhu što nas posjeduje!

ODGOVORITE
Name

Yu

10.05.2022 21:19

E srece.

ODGOVORITE
Name

Vesna

11.05.2022 06:44

Bolje bi bilo da ovce odvede pred zgradi vlade pa da protestvuji zbog nekontrolisanog poskupljenja svega i svacega da bi vlada Rep Srpske sto vise poreza ubrala,pdv .Vlada Rep Srpske nece ni da prica o smanjenju pdv bar na hranu .Nece jer oni su siti ..Ja ne idem u crkvu i pred vladike dok se bamda da vlasti je skine..I dok nam i vladika ne pomogne a ne da odvlaci paznju narodu sa stvarnih problema.Nece vladika nikog nahranit,niti ijedno dijete..

ODGOVORITE
Name

Re Vesna

11.05.2022 11:58

Ili da okupi penzionere i protestuje pred okruznim sudom sto donisi presude u korist Pia za srazmjerne penzije,a Bntv cuti,ne pise o tome!Zasto cutite,pa hiljde penzionera je osteceno stom penzijom,a vlast vrsi pritisak na sud koji je jedno vrijeme donosio presude u korist ostecenih penzionera!Sram vas bilo!Sto ovo ne objavite!