Вечерас почиње Евровизија: Ових 17 земаља се боре за финале!

Песма Евровизије, једно је од најпопуларнијих такмичења на територији Европе, а ове године се одржава у Торину. Еуфорија око овогодишњег такмичења не престаје да пламса већ недељама, а чини се да је данас, када је једно и њен званични почетак, јача него у било ком тренутку до сад.

Забава 10.05.2022 | 17:25
Вечерас почиње Евровизија: Ових 17 земаља се боре за финале!

У првом полуфиналу гласаће жири и публика из 17 земаља учесница, те Француске и Италије које као део скупине прошлогодишњих "топ 5" имају директан пласман у финалу. На синоћ завршеној генералној проби, гласао је стручни жирији који се састоји од по пет музичких стручњака из сваке од земаља.

Њиховим гласовима додаће се гласови СМС и телефонског гласања гледалаца које почиње по завршетку последње изведбе и трајаће десет минута. Водитељи ће нам потом прочитати имена десет најбољих, у насумичном редоследу, док ћемо стварне резултате првог полуфинала сазнати тек по завршетку финала.

Десет од ових 17 земаља проћи ће у финале, а српска представница ће за ту част да се бори у другој полуфиналној вечери која ће се одржати у четвртак, 14. маја у истом термину.

У првој полуфиналној вечери, које почиње од 21х, а преносиће се на каналу РТС-а, за пролазак у финале бориће се седамнаест земаља. Учесници прве полуфиналне вечери су:

Албанија

Летонија

Литванија

Швајцарска

Словенија

Украјина

Бугарска

Холандија

Молдавија

Португалија

Хрватска

Данска

Аустрија

Исланд

Грчка

Норвешка

Јерменија

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар