Večeras počinje Evrovizija: Ovih 17 zemalja se bore za finale!

Pesma Evrovizije, jedno je od najpopularnijih takmičenja na teritoriji Evrope, a ove godine se održava u Torinu. Euforija oko ovogodišnjeg takmičenja ne prestaje da plamsa već nedeljama, a čini se da je danas, kada je jedno i njen zvanični početak, jača nego u bilo kom trenutku do sad.

Zabava 10.05.2022 | 17:25
Večeras počinje Evrovizija: Ovih 17 zemalja se bore za finale!

U prvom polufinalu glasaće žiri i publika iz 17 zemalja učesnica, te Francuske i Italije koje kao deo skupine prošlogodišnjih "top 5" imaju direktan plasman u finalu. Na sinoć završenoj generalnoj probi, glasao je stručni žiriji koji se sastoji od po pet muzičkih stručnjaka iz svake od zemalja.

Njihovim glasovima dodaće se glasovi SMS i telefonskog glasanja gledalaca koje počinje po završetku poslednje izvedbe i trajaće deset minuta. Voditelji će nam potom pročitati imena deset najboljih, u nasumičnom redosledu, dok ćemo stvarne rezultate prvog polufinala saznati tek po završetku finala.

Deset od ovih 17 zemalja proći će u finale, a srpska predstavnica će za tu čast da se bori u drugoj polufinalnoj večeri koja će se održati u četvrtak, 14. maja u istom terminu.

U prvoj polufinalnoj večeri, koje počinje od 21h, a prenosiće se na kanalu RTS-a, za prolazak u finale boriće se sedamnaest zemalja. Učesnici prve polufinalne večeri su:

Albanija

Letonija

Litvanija

Švajcarska

Slovenija

Ukrajina

Bugarska

Holandija

Moldavija

Portugalija

Hrvatska

Danska

Austrija

Island

Grčka

Norveška

Jermenija

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar