Сарацин: Српском народу атрактивнија ЕУ од Русије

"Очекујемо од Србије да се усагласи са одлукама ЕУ. То не мора бити ођедном, већ постепено", казао је Сарацин.

Србија 10.05.2022 | 12:04
Сарацин: Српском народу атрактивнија ЕУ од Русије

 Специјални изасланик Савезне владе Немачке за државе Западног Балкана Мануел Сарацин казао је да је председнику Србије Александру Вучићу током данашњег састанка пренео исту поруку коју су му пренели и немачки званичници прошле седмице и поновио да од Србије очекују да се усагласи са одлукама ЕУ.

Сарацин је, одговарајући на питања новинара током регионалне конференције “Ревитализација ЕУ вредности”, истакао да његово присуство у Београду показује колико Немачка жели континуирано и активно ангажовање са Србијом.

На питање да ли постоји нешто на чему Немачка инсистира када је реч о евроинтеграцијама, а односи се на косовско питање, Сарацин је казао да се "ни Косово, нити Србија" не могу надати напретку без постизања нормализације односа у оквиру Бриселског дијалога.

Одговарајући на питање у вези односа Србије и Русије, а у контексту рата у Украјини, Сарацин је казао да је убеђен да је српском народу Европска унија атрактивнија од Русије.

"Очекујемо од Србије да се усагласи са одлукама ЕУ. То не мора бити ођедном, већ постепено", казао је Сарацин.

Додао је да не говори о крајњем року за то и истакао да Немачка очекује од нове владе јасније кораке.

"Јасно је да од нове владе очекујемо јасније кораке, не према нама, већ према свом јавном мњењу", навео је Сарацин.

Најавио је да ће током дана разговарати и са проевропском опозицијом.

(Тањуг Фото: Профимедиа)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Скептик

10.05.2022 10:26

Можда ЕУ али не и НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

10.05.2022 12:54

Бице бице И нато Па ста би било да нема нато алијансе И ми би јуце урлали ураааааааааа А гу...а у боци Него ста под хитно у нато И то да рудоња подизе свако јутро заставу нато снага

Name

Миле

10.05.2022 14:12

Русија нам је мајка а вратите ви прво енглезе у ЕУ,

Name

реалност

10.05.2022 20:31

ЕУ није ниста друго него "цивилни" нато. Никад робом!

Name

Након последњих десавања

10.05.2022 20:58

Српски народ не зели ни у ЕУ. Злоцинацка НАТО организација је у симбиози са ЕУ.

Name

Мирослав

10.05.2022 10:48

Пустите нас на миру, сто непозвани долазите? Заобидјите насу куцу, будите пристојни, не позивајте се сами у госте. Далеко вам куца била, од насе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гастос

10.05.2022 12:20

Већини наше младости је кућа код њих, а родитељска ће остати пуста! Само искључиви људи не виде куда иде наше друштво и да смо постали најсиромашнија њемачка покрајина. Управо са њима морамо имати најинтензивније односе да би очували шансу да сљедеће генерације буду и тамо, али и овдје.

Name

Како да оду.

10.05.2022 12:41

Па они су нам довезли Додика,ако оду они воде и Додика па како це мо онда да зивимо без насег Додика.

Name

Кога Вас

10.05.2022 12:53

Јеси ли ти грађанин БиХ или Србије. Ако си Србије, иди преко Дрине. Шта ви паметујте. Ово је БиХ. Коме се не свиђа марш одавде. А не говори у име народа који живе у БиХ. Он се обраћа народима који живе у Србији, а не у БиХ.

Name

Мирослав

10.05.2022 23:59

Кога .. . А ко то мене маршка из Р. Српске? РС и РС су моје отаџбине, волим своје и поштујем туђе. Ја вас нећу маршкати из ваше отаџбине, као што ја волим своје и ви имате право волити своје, ако знате вољети. Примитивно понашање ми је страно, тако су ме одгојили у РС и РС.

Name

Крај Србије

10.05.2022 11:08

Би Балкан трајно обиљезио као земљу дусмана и онда би био ријесен системским нуклеарним тровањем из Америке, Азије и Европе, али и Њемацка не би била далеко од тог. Зна злоцинацка Бијељинска телевизија, која мора даље објављивати вијести и тонути у зиво блато. Сада постоје дозволе за ликвидацију новинара њене телевизије због фасизма, фасизма којим страдају или муце многи људи, због ког су унистене Југославија и Украјина који је подрзавао нуклеарне експерименте у Хиросими, Нагасакију, Београду и који је у стању да то правда ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аса

10.05.2022 11:13

Ко то каже? Зашто говрите у наше име?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све остало

10.05.2022 11:14

Це теско се приблизити вољи народа, јер нервоза људи и на западу постоји ... Није да не постоји ... Нијемац не мозе вољети висе Србина и Енглеза од Нијемца и то је природно, када то испољи онда настаје тај мук, а домаци издајницки медији постају неурацуњиви .. Ако игдје подрзавам рат онда је то рат против медија, а фасистицке новинаре, дакле антинародне који су спремни цовијека и убијати треба ликвидирати на лицу мјеста ... Нисам за фасизам, али ако постоји онда се против њега треба борити док не одрасте у велики позар ... Рат у БХ би могао поцети ликвидацијом новинара и уредника БН телевизије или од стране истих ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коме

10.05.2022 11:16

Ти знас! Прицај у своје име!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варуфакис Меркел

10.05.2022 11:31

Тренутно је Грцка најатрактивнија Српска дестинација поред Србије и Српских земаља. Дакле. Формирање Нововизантије. Па тек онда Њемацка, ЕУ и Русија. Јесмо за ЕУ јер многи наси људи тамо раде, док их не протерате као Русе. Али да моземо направити свој идентитет у Њемацкој (ста цемо кад зарадимо пара, ако их зарадимо), то зна покрајина Лузице и Лузицки дио Срба, који је са Славенског простора, управо Украјине одселио на запад, док смо ми овде на Балкану. Па ста цемо него се вратити (ако се вратимо, од многих). Ако вам је то атракција, онда да Њемацка је атрактивна. Свакако добро је да мозете тај процјеп правити и да нисте бас као Хитлер, јер би тако и Њемацку развалалили и јесте вец једном. Нововизантија је Балкански одговор. А Вуцицу после Берлина марс у Атину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕУ

10.05.2022 11:43

Ваљда ми знамо ко нам је Пријатељ.Никад у ЕУ.То бих било за Српски народ лосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висантиа

10.05.2022 12:52

Мозе, али ваљда када је ријец о нама ми одредјујемо услове ... Европа ако хоце ако неце ... Противљење Русији не долази у обзир јер је Русија = Србија ...

Name

Ре

10.05.2022 12:58

Ко? Нема пријатеља. Све је само интерес. Што прије схватимо, боље за нас.

Name

Србин

10.05.2022 15:31

За народ би боље било у еу то паметни и раде оде ко год мозе у еу а нико у русију а лосе би било за дебиле као ти

Name

Спутнк

10.05.2022 12:34

Рјесавање народних медијских прототипа неопходно ... Све сто мозес да направис прототипе по коме би ове ствари и у пракси (де фацто) биле неурацуњиве и лајање на звијезде ... Дакле, нека врсрта кристализационе цензуре, да не мозе један говорити у име народа и да је све около ето само то видљиво ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

10.05.2022 16:43

Ти си бас на теским дрогама

Name

Мирослав

10.05.2022 13:14

А ви господине знате ста је за нас добро. Било би нормално да ми одлуцимо о свом путу а не ви. Осим тога, хоце да се сврстамо у васе редове и да будемо против Руса. Ко вас је позвао у госте, ко сте ви заправо, низи циновник Немацке и ви нама попујете? Ако би слуцајно стали у вас ред отели би нам КиМ у УН, а и британци би прогурали ону гњусну резолуцију. Ста ви нама дајете, да би ми били са вама, насе КиМ нема цену. План вам је, да се одрекнемо пријатеља, да мозете радити од нас ста хоцете. Јос несто млади циновник, вас земља је уцествовала у бомбардовању насе земље. Ста кад би се потрудили и наговорили своје сефове да нам плате ратну остету?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

10.05.2022 13:58

Зна се пред чијим амбасадама су редови, не знам шта је ново рекао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ортхy

10.05.2022 19:42

Може у НАТО, може и у ЕУ, али као Република Српска! Не мрзим никога, све поштујем.

ОДГОВОРИТЕ