Скуп посвећен 100. годишњици Савеза комунистичке омладине Кине

Данас је у Великој дворани народа у Пекингу одржана свечаност поводом обележавања 100 година оснивања Савеза комунистичке омладине Кине, на којој је учествовао председник Кине Си Ђинпинг, такође генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине и одржао важан говор.

Свијет 10.05.2022 | 10:19
Скуп посвећен 100. годишњици Савеза комунистичке омладине Кине

Си Ђинпинг је рекао да је непоколебљиво праћење Партије и служење Партији и кинеском народу првобитна мисија Савеза комунистичке омладине Кине.

''У протеклих 100 година, под снажним руководством Комунистичке партије Кине, Савез комунистичке омладине Кине никада није заборавио своју првобитну намеру и мисију, чврсто је имао на уму своју мисију, даорганизује и усмерава генерације младих људи, да појачају своја уверења и доприносе борби за националну независност, ослобођење народа и остваривање националног просперитета, како би се остварило велико подмлађивање кинеске нације'', казао је.

Си је изјавио да је у новој ери реформи, отварања према свету и процеса социјалистичкемодернизације, Савез комунистичке омладине, прилагођавајући се потребама за преусмеравањемфокуса рада Партије и државе, ослободио ум, агилно напредовао.

''Предводио је све чланове Савеза да одашиљуглас ере “Ујединимо се за ревитализацију кинеске нације”, да се истакну на свимфронтовима изградње модернизоване земље, да покажу младалачки дух и духнеустрашиве борбе, чиме је дао важан допринос реформама, отварању Кине премасвету и социјалистичкој модернизацији'', нагласио је Си.

Савез комунистичке омладине организује младе људе, што је спој чврстих уверења и научности под инспирацијом идеала и веровања.

''Први конгрес савеза јасно је изнео узвишени идеал изградње комунистичког друштва, показавши јасну заставу социјализма, упаливши светиљку идеала и осветливши светлост вере у срцима генерација младих људи.

''Ово је најосновнија и најтрајнија кохезија Савеза комунистичке омладине. Историја је у потпуности доказала да само увек високо држећи заставу комунизма и социјализма Савез комунистичке омладине може да формира најчвршће јединство, искује борбено најефикаснију организацију и увек уједињује омладину под заставом партијских идеала и уверења'', истакао је.

Си је рекао да Савез комунистичке омладине Кине треба да појача своје управљачке, организационе и услужне способности, како би усмерио младе чланове Савеза да у новој ери израсту у добре омладинце који имају идеале, могу да преузму одговорност, могу да издрже тешкоће и спремни су да се боре, као и да крену напред на новом путу ка остварењу кинеског сна о националном подмлађивању!

Си је изразио наде за будући рад Савеза комунистичке омладине.

''Прво, да остане истрајан у неговању талентованих кадрова за Партију, како би увек служио као политичка школа која предводи кинеске младе људе у идеолошком напретку. Друго, да самосвесно испуњава своје обавезе, како би играо авангардну улогу у мобилисању младих за неуморну борбу. Треће, да увек брине о младим људима, како би служио као најчвршћа веза између Партије и кинеске омладине. Четврто, да храбро ради на мењању самог себе, како би се увек развијао као напредна организација која тесно прати кораке Партије у новој ери. Савез треба и самосвесно да се понаша у складу са стандардима о свестраном строгом управљању партијом, да се реформаторским и стваралачким духом стриктно и практично посвећује сопственом развоју и изградњи, као и да испољава епохални дух енергичног напредовања у вежбама и праксама у свим погледима и по високим стандардима'', закључио је Си, преноси КМГ.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Браво за Кинезе

10.05.2022 08:39

Доле медијски контранас "у име народа" ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е овдје

10.05.2022 09:16

Је за постовање, а не код дусмана Енглеза и Сваба ... О Ирцима, Келтима, Велсанима, Скотима ... Робови ... Мада и она канта од Бидена је Скот заправо ... Умјесто Украјине могао би на Скотски референдум ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕРЗЕГ БОСНИА

10.05.2022 11:34

Вријеме је ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трансформације комунизма

10.05.2022 11:37

И капитализма ... Капитал без циља је непостојан ... Циљ трази савијест и свијест о себи ... Па онда би морао бити при цовијеку ... Медиаактивитет, електрицитет, радиоактивитет ... То је људима на располагању сразмјерно о енергији ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цеститке

10.05.2022 21:07

Тако велика нација само на тај нацин мозе цувати унутрасњи мир, а који истовремено сво вријеме ствара немир код трулог западног система.

ОДГОВОРИТЕ