Инцидент и у Црној Гори: Абазовића гађали флашом

Током прославе Дана побједе над фашизмом на Цетињу данас се догодио инцидент када је из правца једне групе окупљених грађана према премијеру Дритану Абазовићу полетјела стаклена флаша, која је, срећом, пала испред њега, пише подгорички лист "Дан".

Регион 09.05.2022 | 22:01
Инцидент и у Црној Гори: Абазовића гађали флашом

Абазовић је дошао на догађај уз ситне провокације појединаца који су добацивали, али је из правца једне групе грађана који су највјероватније дошли из Никшића према премијеру полетјела стаклена флаша која је пала испред њега, наводи тај лист.

Грађани који сматрају да је у Црној Гори марионетска власт и који су данас, како су саопштили, на Белведеру "подигли заставу слободе" блокирају путеве и не дозвољавају дипломатама који су акредитовани у Црној Гори да дођу на званични скуп поводом Дана победе над фашизмом, наводи "Дан".

Према писању тог листа, њима се придружио и предсједник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак.

На Цетиње су кренули и предсједник и потпредседник Нове српске демократије Андрија Мандић и Славен Радуновић.

Из Демократског фронта је саопштено да су лидери и посланици те странке били позвани да на Цетињу присуствују прослави Дана Европе и побједе у Другом свјетском рату у организацији амбасадорке ЕУ у Црној Гори Кристине Оане Попе, међутим, приласци Цетињу били су блокирани на два мјеста, тако да многе званице нису успјеле да дођу на мјесто догађаја.

"Ово је важна порука за ЕУ, а ми позивамо све међународне организације са седиштем у ЦГ да важне датуме обележавају у Подгорици или неком другом граду, који ће их дочекати без мржње, као домаћин и где су сви добродошли, нажалост, Цетиње више није ништа од тога, већ локација која је одабрана за стециште екстремиста и фашиста", саопштено је из ДФ-а.

(Тањуг  Фото:Спутњик)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ИЗБОРИ У ЦРНОЈ ГОРИ

10.05.2022 05:50

Су се показали као велики промашај и лажна нада,и све док се Мило Ђукановић не уклони из политике,бољитка,ни демократије бити неће. Ко зна шта још чека грађане Црне Горе,ништа добро сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

10.05.2022 05:51

Где год моземо ми правимо проблеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Римас

10.05.2022 06:46

Истина!!!

Name

Ацо

10.05.2022 08:01

Тацно тако. У другим дрзавама се гадјају јајима фарбама а наси бацају фласе. Добро нису бомбе поцели бацат која су стока

Name

Мирослав

10.05.2022 09:40

Ни мање дрзаве, ни веце галаме.Ста вам је, спустите лопту, разговарајте, маните се Дјукановица, њему је до власти и небира нацин да остане владар са 30 година стаза. Ста хоцете да вам натовци усетају, па да вам наметну владара?

ОДГОВОРИТЕ