Бореновић упутио честитку поводом Дана побједе

Предсједник Партије демократског прогреса, Бранислав Бореновић, упутио је честитку грађанима Републике Српске поводом 9. маја - Дана побједе над фашизмом. 

Република Српска 09.05.2022 | 10:08
Бореновић упутио честитку поводом Дана побједе

- Ово је један од најзначајнијих датума у свјетској историји, дан када су након мукотрпне борбе побијеђени зло и мржња оличени у фашистичкој идеологији. Српски народ је поднио огромну жртву, доживио најгори геноцид у овом дијелу Европе, али увијек са поносом можемо рећи да смо били и остали вјерни антифашизму, који представља идеју мира и слободе – рекао је Бореновић. 

Бореновић је истакао да је 9. мај дан када одајемо почаст свим жртвама антифашистичке борбе у Другом свјетском рату, који су своје животе уткали у стварање бољег свијета: 

- Други свјетски рат је био најтрагичнији сукоб у историји човјечанства, али је свијет након свих трагедија врло брзо успио да се окрене миру и слободи, као највишим цивилизацијским вриједностима. Обиљежавање овог значајног датума треба све да подсјети на значај чувања тих тековина – навео је Бореновић. 

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Боки

09.05.2022 08:23

Једино што грађани БиХ још увијек нису фактички побиједили темеље фашизма (лоповлук, обесправљеност, непотизам, пренизак стандард, корупција, лоше школство, лоше здравство, итд.)

ОДГОВОРИТЕ