Borenović uputio čestitku povodom Dana pobjede

Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, uputio je čestitku građanima Republike Srpske povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom. 

Republika Srpska 09.05.2022 | 10:08
Borenović uputio čestitku povodom Dana pobjede

- Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u svjetskoj istoriji, dan kada su nakon mukotrpne borbe pobijeđeni zlo i mržnja oličeni u fašističkoj ideologiji. Srpski narod je podnio ogromnu žrtvu, doživio najgori genocid u ovom dijelu Evrope, ali uvijek sa ponosom možemo reći da smo bili i ostali vjerni antifašizmu, koji predstavlja ideju mira i slobode – rekao je Borenović. 

Borenović je istakao da je 9. maj dan kada odajemo počast svim žrtvama antifašističke borbe u Drugom svjetskom ratu, koji su svoje živote utkali u stvaranje boljeg svijeta: 

- Drugi svjetski rat je bio najtragičniji sukob u istoriji čovječanstva, ali je svijet nakon svih tragedija vrlo brzo uspio da se okrene miru i slobodi, kao najvišim civilizacijskim vrijednostima. Obilježavanje ovog značajnog datuma treba sve da podsjeti na značaj čuvanja tih tekovina – naveo je Borenović. 

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boki

09.05.2022 08:23

Jedino što građani BiH još uvijek nisu faktički pobijedili temelje fašizma (lopovluk, obespravljenost, nepotizam, prenizak standard, korupcija, loše školstvo, loše zdravstvo, itd.)

ODGOVORITE