"Најважније питање је питање КиМ, питање рата и мира"

Председник Србије Александар Вучић је поручио да ће Србија још снажније него раније наставити свој европски пут. Додаје да дијалога са Приштином готово и да нема. У међународним односима нема љубави, морамо да водимо рачуна о нашим интересима.

Србија 06.05.2022 | 18:19
"Најважније питање је питање КиМ, питање рата и мира"

Вучић је рекао да је најважније државно питање, питање Косова и Метохије, питање рата и мира, питање судбине наше нације.

"Обавили смо важне разговоре, обавили смо и покушај разговора са представницима Приштине", каже Вучић, додајући да од када је Курти на власти имамо 50 одсто увећан број инцидената.

Нагласио је да је Србија суочена са притисцима, "брисањем" Резолуције 1244, не дозвољавају да се о њој говоре.

"Дијалог између Београда и Приштине готово да и не постоји", каже Вучић.

Обавестио је грађане Србије да је наша ситуација промењена и после изјаве председника Русије Владимира Путина, не зато што је имао намеру да наштети Србији.

- Постоји нешто што је тачно а то је да се суочавамо неретко са стварима које нису увек праведне али управо зато желим да укажем грађанима Србије на једну ствар да то што је праведно је веома важно, али у међународним односима не постоји љубав, правда - плашим се да кажем - још мање, а ми морамо да водимо рачуна о нашим интересима и будућности, рекао је Вучић. 

Он је рекао да грађани Србије желе да припадају типу европског друштва, наставиће реформе. 

- Репортери без граница су нас оценили много боље, важно да наставимо са позитивним помацима и реформама у владавини права, успостављању јаснијих и бољих демократских правила игре. Србија је налази на европском путу, снажније ћемо ићи тим путем и борити се за место Србије у оквиру породице европских народа, рекао је Вучић. 

Он је навео да је тачка 1 пут Србије.

- Желим да, упркос томе што је то данас непопуларно у Србији, а према последњим истраживања која су недвосмислена, која је урадила професионална агенција за истраживање јавног мњења, то је Ипсос стратеџик, први пут имамо јасну већину грађана који су против уласка Србије у ЕУ, 44 одсто, 35 одсто је за улазак у ЕУ. Као председник Републике није наш посао да подилазимо јавном мњењу већ да га чујемо и да радимо оно што је најбоље за државу Србију. Моја порука свима да ће Србија бити снажнија на европском путу упркос свим овим бројевима, рекао је Вучић. 

(РТС)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ипе

06.05.2022 17:11

Далеко је Русија и зашто се "гурати" уз Русију.Тито је навише страха имао од Русије,а бивша нам земља Југославија је од "запада" грдне паре добила и на том се и развила,да не би УСА врећа са брашном поцркали би од глади и 1950 године као и 1990 године.Рус не воли никог осим Руса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далеко је

07.05.2022 15:59

Америка и Западна Европа.Русија ти је као јака за вратом....Забави се географијом мало....

Name

Мирослав

06.05.2022 18:02

Кад све сто тразе направимо, на крају це тразити признавање насег КиМ, за самосталну дрзаву. Имају они јос скривених застева, да зло не цује, ни споменути их несмем. Нема тога Србина медју Србима, да би дао благослов отимацини. И где смо ми у овој њиховој гадној и злоцинацкој политици? Признања знаци неце бити, јер је немогуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

06.05.2022 18:41

Ја незнам ста ови људи прицају косово је давно отпало постало дрзава касно је за све,просипају се лазне наде и прице на косово треба ставит тацку никад и никад висе неце бит у склопу србије ста онице одустат некад од дрзави е сад повлацимо да смо дрзава погресили смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КиМ

07.05.2022 08:24

Је српска колијевка док постоји свијет.Просто мора тако бити.

Name

поцетник

07.05.2022 08:31

Црвендаци су највеце зло Србског народа.Србске стетоцине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како

08.05.2022 03:56

Се више не умориш, Косово је готова ствар

ОДГОВОРИТЕ