"Najvažnije pitanje je pitanje KiM, pitanje rata i mira"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio da će Srbija još snažnije nego ranije nastaviti svoj evropski put. Dodaje da dijaloga sa Prištinom gotovo i da nema. U međunarodnim odnosima nema ljubavi, moramo da vodimo računa o našim interesima.

Srbija 06.05.2022 | 18:19
"Najvažnije pitanje je pitanje KiM, pitanje rata i mira"

Vučić je rekao da je najvažnije državno pitanje, pitanje Kosova i Metohije, pitanje rata i mira, pitanje sudbine naše nacije.

"Obavili smo važne razgovore, obavili smo i pokušaj razgovora sa predstavnicima Prištine", kaže Vučić, dodajući da od kada je Kurti na vlasti imamo 50 odsto uvećan broj incidenata.

Naglasio je da je Srbija suočena sa pritiscima, "brisanjem" Rezolucije 1244, ne dozvoljavaju da se o njoj govore.

"Dijalog između Beograda i Prištine gotovo da i ne postoji", kaže Vučić.

Obavestio je građane Srbije da je naša situacija promenjena i posle izjave predsednika Rusije Vladimira Putina, ne zato što je imao nameru da našteti Srbiji.

- Postoji nešto što je tačno a to je da se suočavamo neretko sa stvarima koje nisu uvek pravedne ali upravo zato želim da ukažem građanima Srbije na jednu stvar da to što je pravedno je veoma važno, ali u međunarodnim odnosima ne postoji ljubav, pravda - plašim se da kažem - još manje, a mi moramo da vodimo računa o našim interesima i budućnosti, rekao je Vučić. 

On je rekao da građani Srbije žele da pripadaju tipu evropskog društva, nastaviće reforme. 

- Reporteri bez granica su nas ocenili mnogo bolje, važno da nastavimo sa pozitivnim pomacima i reformama u vladavini prava, uspostavljanju jasnijih i boljih demokratskih pravila igre. Srbija je nalazi na evropskom putu, snažnije ćemo ići tim putem i boriti se za mesto Srbije u okviru porodice evropskih naroda, rekao je Vučić. 

On je naveo da je tačka 1 put Srbije.

- Želim da, uprkos tome što je to danas nepopularno u Srbiji, a prema poslednjim istraživanja koja su nedvosmislena, koja je uradila profesionalna agencija za istraživanje javnog mnjenja, to je Ipsos stratedžik, prvi put imamo jasnu većinu građana koji su protiv ulaska Srbije u EU, 44 odsto, 35 odsto je za ulazak u EU. Kao predsednik Republike nije naš posao da podilazimo javnom mnjenju već da ga čujemo i da radimo ono što je najbolje za državu Srbiju. Moja poruka svima da će Srbija biti snažnija na evropskom putu uprkos svim ovim brojevima, rekao je Vučić. 

(RTS)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ipe

06.05.2022 17:11

Daleko je Rusija i zašto se "gurati" uz Rusiju.Tito je naviše straha imao od Rusije,a bivša nam zemlja Jugoslavija je od "zapada" grdne pare dobila i na tom se i razvila,da ne bi USA vreća sa brašnom pocrkali bi od gladi i 1950 godine kao i 1990 godine.Rus ne voli nikog osim Rusa

ODGOVORITE
Name

Daleko je

07.05.2022 15:59

Amerika i Zapadna Evropa.Rusija ti je kao jaka za vratom....Zabavi se geografijom malo....

Name

Miroslav

06.05.2022 18:02

Kad sve sto traze napravimo, na kraju ce traziti priznavanje naseg KiM, za samostalnu drzavu. Imaju oni jos skrivenih zasteva, da zlo ne cuje, ni spomenuti ih nesmem. Nema toga Srbina medju Srbima, da bi dao blagoslov otimacini. I gde smo mi u ovoj njihovoj gadnoj i zlocinackoj politici? Priznanja znaci nece biti, jer je nemoguce.

ODGOVORITE
Name

Istina

06.05.2022 18:41

Ja neznam sta ovi ljudi pricaju kosovo je davno otpalo postalo drzava kasno je za sve,prosipaju se lazne nade i price na kosovo treba stavit tacku nikad i nikad vise nece bit u sklopu srbije sta onice odustat nekad od drzavi e sad povlacimo da smo drzava pogresili smo.

ODGOVORITE
Name

KiM

07.05.2022 08:24

Je srpska kolijevka dok postoji svijet.Prosto mora tako biti.

Name

pocetnik

07.05.2022 08:31

Crvendaci su najvece zlo Srbskog naroda.Srbske stetocine.

ODGOVORITE
Name

Kako

08.05.2022 03:56

Se više ne umoriš, Kosovo je gotova stvar

ODGOVORITE