Око 15 мил. људи умрло од короне или њеног утицаја

Светска здравствена организација (СЗО) процењује да је скоро 15 милиона људи умрло или од корона вируса или од његовог утицаја на преоптерећене здравствене системе у последње две године.

Свијет 05.05.2022 | 16:06
Око 15 мил. људи умрло од короне или њеног утицаја

То је више него дупло од званичног броја умрлих који износи шест милиона, пренео је АП.

Највише смртних случајева било је у југоисточној Азији, Европи и Северној и Јужној Америци.

У извештају који је објављен данас, генерални директор СЗО Тедрос Адханом Гебрејесус описао је ту цифру као ону која треба да отрезни, рекавши да би требало да подстакне земље да више улажу у своје капацитете како би се избориле са будућим ванредним здравственим ситуацијама.

Научници које је СЗО задужила да израчунају стварни број смртних случајева од ковид-19 између јануара 2020. и краја прошле године проценили су да је било између 13,3 милиона и 16,6 милиона смртних случајева који су или директно узроковани корона вирусом или су се догодили због утицаја пандемије на здравствене системе, као што на пример, људи болесни од канцера нису били у могућности да се лече јер су болнице биле пуне пацијената са ковид-19.

Бројке су засноване на подацима који су добијени од земаља и статистичком моделирању.

СЗО није одмах рашчланила бројке како би направила разлику између директних смртних случајева од ковид-19 и других узрокованих пандемијом.

Прецизини број смртних случајева од ковид-19 било је проблематично утврдити током пандемије углавном због ограниченог тестирања и разлика у томе како земље броје смртне случајеве од корона вируса.

Према подацима које су владе пријавиле СЗО и онима које има Универзитет Џонс Хопкинс, до данас је регистровано више од шест милиона смртних случајева од корона вируса. 

(Тањуг/ фото: Илустрација)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

момо јово

05.05.2022 15:29

Хахаххаххааххахахаххахахахаххахахаххахххахахахаахахахахаххахахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

05.05.2022 22:24

???

Name

Ана

05.05.2022 16:18

А колико од ВАКЦИНЕ А колико не могу нити зивјет нити умријет од незељених ефеката вакцине . А колико Доктора неце ни да помогне нити да дају било какву дијагнозу. А ко је овдје луд ..Сви пред лице правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Ана

06.05.2022 05:23

Нико није морао примити вакцину, то је слободан избор уцесца у експерименталном испитивању лијека и као такав је власторуцно потписан пристанак... то су пресуде судова у Француској и Њемацкој након тузби за смрт... нема одговорности никога, нада остаје она колективна тузба Фüлмицха и групе правника и доктора, свјетски признатих по знању, не по функцији у политицким организацијама типа: СЗО, УН, СЕФ, ЦДЦ, ЕМА....наси људи, али и вецина европљана наивно су мислили да је политици и медијима циљ њихово здравље, ни једног момента се не питајуци како то да нема истраге како је настао вирус, како се та лабораторија насла у Кини, а финансирана од стране САД званицним каналима, како то да је ЦИА прибавила доказе и званицно за САД је ријец о лабораторијском вирусу, дакле бојном отрову илити биолоском орузју...

Name

Дрекавац

05.05.2022 16:34

Додајте и 5 илиона годишње, што помру од глади. Кад се сабере, у задње 3 године помрло је 15 милиона од глади и из године у годину ће се тај број повећавати. Да се не помиње НАТО пандемија, која траје од првог дана демонског удруживања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миланка М...?

05.05.2022 19:45

Да јесу,од срцаних удара,мозданих и разних обољења јер су прегледи који су морали да се обављају стављени на паузу итд..

ОДГОВОРИТЕ