Политичка корупција у Српској доживјела свој максимум

Најаве о новом трансферу и трговини на домаћој политичког сцени су се потврдиле тачним! Врло кратко након изласка из СДС-а, народни посланик Давор Шешић од данас је постао члан Социјалистичке партије Петра Ђокића. Његовим прелијетањем формиран је Клуб бивших посланика Српске демократске странке у Клубу Социјалистичке партије РС.

Република Српска 04.05.2022 | 17:47
Политичка корупција у Српској доживјела свој максимум

Изгледа да је код црвених трава најзеленија, па је након  Милана (Ју)Тубина, Дарка Митрића и Жељка Бабића, и Давор Шешић слетио код Ђокића у Социјалисте, и сада могу формирати самостални Клуб СДС у Клубу СПС-а!

Шта је Шешић договорио са Ђокићем, шта ће добити за трансфер, да ли предсједника Градског одбора СП-а у Бањалуци, носиоца листе или компензационе листе за Народну скупштину Српске на наредним Општим изборима  показаће вријеме, али сам сигуран да ће га гласачи казнити и да ће доживети прави бродолом и салто-мортале на изборима.

Да је Шешић прешао у неку опозициону странку због одређених неслагања са људима у СДС-у и наставио опозиционо да дјелује, јавност би разумјела његов потез, а овако је разочарао многе и сигурно ће због њега и сличних нажалост пуно грађана на јесен остати код куће и клонути у апатију, што и јесте циљ режима.

Готово половина, 7 од 16 посланика СДС-а напустило је странку и Клуб у протекле четири године.

Поред црне четворке у социјалистима отишли су Костадин Васић, Небојша Марић и Данијел Јошић из Обренове добојске групе, а поражавајуће је што су многи конвертити били носиоци листи, попут Марића, Шешића, Тубина и Васића.

Политичка корупција је доживила врхунац и нешто се мора хитно предузети, прије свега измјенама Изборног закона, како би се спријечила трговина мандатима, али би и лидери опозиционих странака морали добро да селектују кадрове и гледају ко ће бити носиоц листи, да се покушају одабрати часни људи са карактером и искрени опозиционари, како би се на најмању могућу мјеру смањила могућност појаве тзв „папака“ који су почели да бујају на политичког сцени од 2014. године када је са два купљена посланика, Војином Митровићем и Илијом Стеванчевићем,  формирана Влада Жељке Цвијановић.

Размјере свеопштег лудила на домаћој политичкој пијаци показује чињеница да је Андера Дорић направила цијели круг у мандату, након раскола отишла код Горана Селака у СПС па се убрзо покајнички вратила Ђокићу и СП-у након што је Додик избацио из власти Селака после локалних избора и пораз у Бањалуци.

Сличан развојни пут, одлазак код Скока и Селака па повратак кући прошао је и Ристо Марић, бивши диркетор и "гробар" Шума Српске, а „породична“ фотографија расколника па покајника социјалиста по узору на серију Бољи живот, остаће симбол једног тешког времена.

Милан Ју Тјубин прошао је кроз „чистилиште“ у СПС-у Горана Селака а Жељко Бабића у НПС-у Дарка Бањца прије улазак у социјалисте Петра Ђокића, а и даље се не зна гдје ће још отићи и са сигурношћу рећи како ће појединци завршити последњих шест мјесеци мандата, ако унутар владајуће коалиције искочи каква примамљива понуда.

Не пада снијег да прекрије бријег већ да свако покаже свој траг. Надам се да народ ипак неће клонути у апатију, иако је то циљ режима и позадина политичке корупције, да ће казнити политичке девијације и омогућити да са истинским промјенама и новим људима дође до великог заокрета на домаћој политичкој сцени.

Небојша Вукановић

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

025

04.05.2022 16:12

срамте било даворе сесицу зар немас нимало стида и поноса паси посто папак и подрепас ито коме басси насо за когацессе понизит стидисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

04.05.2022 17:08

То су највеци људски сљам. Преварили гласаце,добро се продали,бас као бикови. Зар се надају да има будала да опет за њих гласају?

Name

ВРС-РВИ

04.05.2022 17:23

Видис Вукане кад НАРОД казе сви су исти, а сигуран сам у СДС-у има јос пуно папака који би продали вјеру за вецеру!!! СДС треба казнити на овим изборима, убједјен сам био у Сесица и стално сам га везао са тобом Јеленом Драском , као младога и перспективног , али са овом је показао да је велика НУЛА !!!

Name

МИРА

04.05.2022 19:41

Овај Давор није вриједан коментара,Ђубре,толико о Давору

Name

Лондонски Дјак

05.05.2022 04:21

Ови са слике су нам "најбољи дјаци"..

Name

сова

05.05.2022 06:18

Дипломирани правник Бањалучког универзитета изабрао за шефа менаџера лондонског униерзитета. Па Лондон је већи град од Бања Луке...Логично. Само кад је већ прелазио требао је оставити мандат СДСу у скупштини па нека неко други буде посланик...Овако се и ј...б...ш и будеш поштен...Интересантно...

Name

Неморал

05.05.2022 06:22

Овај папак из Зворника сто је диплому купио и продао се Стевандицу, родјеног брата издао и партију нq којој је 15 годинq јахао. Кад је беко олос дзаба је све.

Name

Xxx

04.05.2022 16:13

Највеци папак сто постоји у БиХ Ја незнам какваби будала висе гласала за њега папка издоје своје гласаце какога није срамота ходат пи Реп.Српској тај нема образа ни ко нокат. Ја неби даому глас кадбими пинудили сто хиљада евра. Бозе које све у власти Фујјјјј. Немогу висе да писем о папцина и лоповима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАВИ ЈОРГОВНИ

04.05.2022 17:27

СМРАДУ ЈЕДАН,ДОСАД СИ БИО НАЈГЛАСНИЈИ У КРИТИКОВАЊУ ВЛАСТИ,А САД ПОДМУКЛО ОТИСАО СА ЊИМА.ПРОДАНА ДУСО,ИДИ ПОДНЕСИ ЗАХТЈЕВ ЗА ОРОМЈЕНУ ВЈЕРЕ,ТАКО СУ ПОСТАЛИ МНОГИ КОЈИ СУ ИЗ ИНТЕРСА МИЈЕЊАЛИ ВЈЕРУ.ОСНУЈ КЛУБ ПАПАКА,СВЕЈЕДНО СТЕ СЕ УСМРДИЛИ ОД ЛОПОВИЈЕ.

Name

ре

04.05.2022 18:27

е њему су понудили много висе

Name

МЕНАГЕР

04.05.2022 22:23

Нису му понудили бог зна ста Он је скроман момак Њему је довољан јос један мандат у НСРС Тај мандат не би сигурно добио у СДСу јер у градском одбору СДСа дувају неки нови вјетрови Он је увијек пролазио јер је СДС као јака странка увијек имала довољно гласова у БЛ а с обзиром да и немају неких познатих имена у БЛ његов мандат је био сигуран а да под милим богом ниста не ради за странку Овако це у СП добити мандат а такодје не мора ниста радити

Name

ЛОНДОНСКИ ДАК

04.05.2022 16:18

ЛОНДОНСКИ ДАК ЈЕ НАУЦИО СВЕЕЕ.. САМО ЛОНДОНСКОГ ДАКА ПИТАЈТЕ.. НИЈЕ ПЕРО ОНАЈ ПОЛИЦАЈАЦ СТО ЈЕ ХОДАО РОКОВНИКОМ ОД САВЕ ДО ОПСТИНЕ У БРЦКОМ. А ЈОС ЈАЦИ ЈЕ ДА ОТКРИВА ПАМЕТНЕ КОНОБАРИЦЕ.. И УВЕДЕ У МИНИСТАРСТВА.. И ОД КОНОБАРИЦЕ ПОСТАНЕ МИНИСТАРКА ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаков Р.

04.05.2022 16:24

Па није ваљда и тај Шешић промијенио странку ?! У Бања Луци Шешићи су радници , вриједни људи. Каква " крпа од човјека" ! Од читавог свијета само у РС-у мандат посланика припада поједнцу а не странци. Значи Шешић може прећи у усташе и носи мандат и ми смо за то гласали. Е неће више моћи !! Никад и никако више на гласање.Сваки пристојан и моралан човјек ако гласа у РС-у поништио је самог себе. То није политичка, него права проституција !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

04.05.2022 16:31

Не треба гасати ни за једног кандидата који је до сада би на некој политичкој функцији, сви заједно су нас упропастили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

04.05.2022 16:31

Од 90-их нас ови лажни социјалисти пљачкају и уништавају...удба судба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

04.05.2022 16:51

Та странка је осуђена на пропаст, против П Ђ се води судски поступак за одлуке донешене у току рата. Кад оде у бувару партија ће се распасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

04.05.2022 16:51

Ти прелетачи су највећи људски шљам и олош. А још гори од њих су они који би поново гласали за њих. И ми се чудимо зашто су људи прелазили на ислам у доба Турака а већина је прелазила даби сачували главу на раменима. Ови данас су још гори јер прелазе ради личне користи и искључиво ради личног интереса а горих од таквих. нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.05.2022 18:13

Питај паке митрица,стевандица,васица,митровица,рудара бањца....колико милиона су тески?

Name

Wwwееее

05.05.2022 05:09

Ре. ТЕСКО НАМА. Да тацно људи су некада прелазили на другу вјеру да би са ували главу и породицу. А ОВИ САДА ЗА НОВАЦ БАГРА ЈЕДНА. ДА НЕМА СТРАНАКА И САДА БИ МИЈЕЊАЛИ ВЈЕРУ. ПА ПОЈЕДИНЦИ СЕ ИЗЈАСЊАВАЈУ КАО НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ЗАРАД ПОЛИТУЦКОГ ПОЛОЗАЈА. МА ТО СУ ПРОСТИТУТКЕ ПОЛИТИЦКИ. НУЛА ОД ЉУДСТВА. САМО СТО ВРИЈЕДИ ЈЕ НЕБОЈИСА ВУКАНОВИЦ. ЈЕЛЕНА. ДРАСКО. ЉУБИСА И ОВИ МЛАДИ НЕ ИСКВАРЕНИ ЉУДИ ОКО ВУКАНОВИЦ.

Name

Војка

04.05.2022 16:51

Циљ резима је да контаминира политицки простор и да људима кроз трговину мандатима показе како је то све исто.По томе како планирају вецина гласацког тијела око70% неце изаци на изборе ,а оних 30% сигурних гласова махом будзетлија би им омогуцило владање нередне цетири године.Ал ста оцекивати од народа који нема појма ни о цему и који под саторима уз пиво и цевапе слијепо аплаудира својим дзелатима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.05.2022 17:14

Још политичка корупција није доживела свој максимум.То ће се десити након избора

Name

Паја

04.05.2022 17:08

Док је таквих СМРАДОВА Зато ми и пропадамо и селимо се...Нека погледа своје стенограме сто је говорио против власти...Па Шешићу сам си се поср....о на себе....Јебо те онај ко за тебе гласа ХИЊО један

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО УДАВАЦА

04.05.2022 17:14

ВЕЦ 20 ГОДИНА СА 4 ПОСЛАНИКА.. ЈЕ У ВЛАСТИ.. ЗНАЦИ.. УДАВАЦА.. ДУПЕЛИЗАЦ.. АИ ПСКСУ... НАРОВНО КО ХОЦЕ... ТАЈ ЛОНДОНСКИ ДАК.. ЗАВОДНИК КОНОБАРИЦА.. ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димитрије

04.05.2022 17:15

Нека насих људи из СДС-а у свим странкама позиције ...другације их не моземо побиједити..Развалили су СДС мозес замислити како це ове странке гдје су досли унистити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

04.05.2022 18:12

ВУКАНЕ ДРЖИ СЕ САШЕ ЛАЗИЋА У Б. ЛУЦИ, АКО ПОГРЕШИШ СКУПО ЋЕ КОШТАТИ СРПСКИ МАРОД... ОД САСТАВА ТВОЈЕ ЛИСТЕ У Б. ЛУЦИ ЗАВИСИ ДА ЛИ ЋЕШ ОСТВАРИТИ ОНО ШТО ВЕЧИНА У Б. ЛУЦИ ЖЕЛИ. ПРОМЈЕНУ ВЛАСТИ И НОВУ ОРГАНИЗАЦИЈУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

04.05.2022 18:36

Због ових прелетача и папака пропадошмо ко жетон. О корумпираним и криминалним политичарима да не говорим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

04.05.2022 18:38

Шуме, концесије, диплома итд... итд... Да смо нормална држава Г дин Перица би требао бити у шетњи по кругу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&

04.05.2022 18:43

Давора. Папцино. Љигавац. Један. Треба ти пара. Фукаро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

04.05.2022 19:16

За те папке који у току мандата мијењају странке не треба нико гласати, чак ни гласачи странке у који су прешли, једном издајица увијек издајица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИДИ ПОЛЦАЈЦИЦА

04.05.2022 19:19

РОКОВНИК МАЛИ ПОЛЦАЦИЦ И ХОДА ОД САВЕ ДО ОПСТИНЕ БРЦКО.. МИЛИЦАЈАЦ.. А ОНДА ДУПЕЛИЗАЦ.. ПА У ВЛАС.. НАМАЗЕ ПАКСУ?... Вказелином.. ПА ОНДА У ЛОНДОН ДА ЗАВРСИ МИЛИЦСЈАЦ.. ФАКУЛТЕТ.. ОХО 2 ФАКУЛТЕТА.. НЕЗНА 2 РЈЕЦИ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА.. ОХОООО САД ЈЕ ВЕЦ МИЛИОН ЗДРПИО.. САД ЗАВОДИ КОНОБАРИЦЕ ПО КАФСНАМА.. ОТКРИВА ТАЛЕНТЕ.. И КОНОБАРИЦУ У МИНИСТАРСКУ СТОЛИЦУ.. ОХООО ПЕРИЦЕ МИЛИЦАЈАЦ... ДОКО РАДИСА.. АЛ РЕДОВНО ДУПЕЛИЗСЦ МОРА ДА КЛЕКНЕ И ИИИИИ...... БАЈИ... АЛ ОК.. МОЗЕ МИЛИЦАЈАЦ СВЕ.. ДИПЛОМАТА НАУКА.. КАЗАНОВА НА КОНОБСРИЦЕ.. ????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Асоцијација

04.05.2022 19:36

Паметно, нема шта. Као кад би '45-е из партизана прешао у четнике или усташе. На тако нешто подсјећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варум

04.05.2022 19:39

А зашто одмах не пређе у есенесде..??!! Мора да им се нешто замјерио, нешто им не паше. Иначе, крајње безбојан, бескористан лик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балзам

04.05.2022 19:48

Има и папака у ПДП сигурно.Примјери Галић, па онај из Бања Луке што је основао странку Телеграф,Вучуревић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

04.05.2022 21:28

Ове особе папци имају низак морал зато мењају олако кревет и каке по себи.памтити до избора...

Name

БОБА

04.05.2022 21:45

СВЕ ВИСЕ И ВИСЕ НАПРЕДУЈЕМО ПРОДАЛИ БИ СВОГ ЦАЦУ ЗА НОВАЦ.СТА СУ ТЕК РАДИЛИ У РАТУ.ТО СУ НАЈВЕЦЕ ИЗДАЈИЦЕ СВОГ НАРОДА.ОНИ СУ РАЗАРАЦИ ДРУСТВА ,ЛАЗЉИВЦИ ПОКВАРЕЊАЦИ ,ХАЛАПЉИВЦИ ПРЕВАРАНТИ .ГАДЉИВИ СУ ТАЦКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хјк

04.05.2022 22:24

Све ја то разумијем, али ако закон дозвољава, а тренутно дозвољава, ту нема ниста спорно. Мозе се љутити ко колико хоце, али свако себи трази боље. Па то је бизнис, посао, прелазис из једне фирме у другу за боље услове. Ако ниси уговором везан, то урадис зацас. Дакле, или "везати" људе нецим, или нема љутње. Ја бих то исто урадио, једном се зиви и овај зивот је кратак да би се гањала правда у једној РС. Гледај да сто прије стекнес несто и зарадис и то је циљ. Овакво окрузење је и створио народ својим гласањем, нека сад. И на крају, боље да се СДС запита ста код њих не пасе, знају само нападати ове сто оду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

05.05.2022 05:08

Народ их треба све похапсити и стрпати иза решетака а имовину уништити. На муци овог народа узимате милионе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛука

05.05.2022 06:42

Бандо да вас зовем политичарима нема смисла . Сад вас је више да можете планирати и друге институције да запалите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитсриус

05.05.2022 15:04

Шта би ми да нам није Лондонских универзитета??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

05.05.2022 20:49

Сви ови горе споменути " политицари " су обицне фукаре, интересдзије без стида и срама. Нико од њих не мисли о народу нити покушавају да промјене било ста на боље. Дјокицу није сметао момак са завршеном основном школом, све неки доктори, доценти.....е туго моја. Јадни су они којима ви продајете маглу!

ОДГОВОРИТЕ