Србија ће наћи рјешење ако дође до ембарга нафте

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија наћи решење уколико би Европа увела нафтни ембарго и додао да ће се по том питању разговарати с ким год буде било потребно.

Србија 03.05.2022 | 16:41
Србија ће наћи рјешење ако дође до ембарга нафте

"Ми ћемо са НИС-ом да разговарамо, нама није проблем да ли је Гаспром или Гаспромњет све једно је, док може да функционише, али, ако кажу да то не може да функционише, наћи ћемо решења по којима ми морамо да имамо нафту", казао је Вучић одговарајући на питања новинара у Грчкој да ли Србија има решење ако Европа уведе нафтни ембарго, пошто би тиме био "угрожен НИС и доток нафте у земљу".

Истакао је и да се грађанима не може рећи да идемо са коњским кочијама и са бициклама, те да ће проблеми са снабдевањем нафтом морати да се решавају.

Вучић је навео да се проблеми гомилају на дневном нивоу и да их прати много страсти и много жустрине.

"Видели сте данас и код мене који сам и политички и свакако страствен човек, да код мене најмање страсти има у односу на све друге и да, чини ми се, рационалније посматрам ствари и трудим се да тако и реагујем. Али, много је, много проблема, сваки дан доноси само нови проблем", рекао је Вучић.

(Тањуг) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ђоле

03.05.2022 17:03

Тешко је и то видимо сви, али велико хвала господину вучићу што својом смиреношћу и увек са оптимизмом показује да илаза увек има. Хвала му за сав труд и оптимизам. Ђ. Да

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ста реце

03.05.2022 20:02

Докле, на чему си ти? Имаш yоу тубе, погледај конференције за стампу овог човјека у вријеме Цовид, то је муцење, пренемагање, застрашивање итд. Али тада је Србији било боље него ЕУ. Па онда то продје ето ти Украјине и кризе, и опет овај издајник са својим конференцијама за стампу, лудило потпуно од пријетњи ратом, гладују итд. Ево сад најаве да це у ЕУ бити криза за храну, у Србији фала богу нема бриге, благостање. Само да не буде као да оним пуном силосима сто је прицао па кад удари криза оно сви празни. Продао бата Андреј у ЕУ