Srbija će naći rješenje ako dođe do embarga nafte

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija naći rešenje ukoliko bi Evropa uvela naftni embargo i dodao da će se po tom pitanju razgovarati s kim god bude bilo potrebno.

Srbija 03.05.2022 | 16:41
Srbija će naći rješenje ako dođe do embarga nafte

"Mi ćemo sa NIS-om da razgovaramo, nama nije problem da li je Gasprom ili Gaspromnjet sve jedno je, dok može da funkcioniše, ali, ako kažu da to ne može da funkcioniše, naći ćemo rešenja po kojima mi moramo da imamo naftu", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Grčkoj da li Srbija ima rešenje ako Evropa uvede naftni embargo, pošto bi time bio "ugrožen NIS i dotok nafte u zemlju".

Istakao je i da se građanima ne može reći da idemo sa konjskim kočijama i sa biciklama, te da će problemi sa snabdevanjem naftom morati da se rešavaju.

Vučić je naveo da se problemi gomilaju na dnevnom nivou i da ih prati mnogo strasti i mnogo žustrine.

"Videli ste danas i kod mene koji sam i politički i svakako strastven čovek, da kod mene najmanje strasti ima u odnosu na sve druge i da, čini mi se, racionalnije posmatram stvari i trudim se da tako i reagujem. Ali, mnogo je, mnogo problema, svaki dan donosi samo novi problem", rekao je Vučić.

(Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Đole

03.05.2022 17:03

Teško je i to vidimo svi, ali veliko hvala gospodinu vučiću što svojom smirenošću i uvek sa optimizmom pokazuje da ilaza uvek ima. Hvala mu za sav trud i optimizam. Đ. Da

ODGOVORITE
Name

Ma sta rece

03.05.2022 20:02

Dokle, na čemu si ti? Imaš you tube, pogledaj konferencije za stampu ovog čovjeka u vrijeme Covid, to je mucenje, prenemaganje, zastrašivanje itd. Ali tada je Srbiji bilo bolje nego EU. Pa onda to prodje eto ti Ukrajine i krize, i opet ovaj izdajnik sa svojim konferencijama za stampu, ludilo potpuno od prijetnji ratom, gladuju itd. Evo sad najave da ce u EU biti kriza za hranu, u Srbiji fala bogu nema brige, blagostanje. Samo da ne bude kao da onim punom silosima sto je pricao pa kad udari kriza ono svi prazni. Prodao bata Andrej u EU