Од надлежних само обећања, на терену старе бандере

Дотрајали дрвени стубови и проблеми са снабдијевањем струјом већ дуже вријеме муче становнике Љубије код Приједора. У засеоку Икановићи и мало јачи вјетар становнике оставља у мраку. Од надлежних деценијама стижу само обећања.

Република Српска 02.05.2022 | 18:28
Од надлежних само обећања, на терену старе бандере

Дрвене бандере накривљене и дотрајале, слика је која боде очи у насељу Икановићи у Љубији код Приједора. Неке од бандера су тако близу кућа да постоји страх да ће се на њих и срушити.

Мјештани деценијама указују надлежнима на проблем, међутим сваки пут умјесто реконструкције електро мреже, добију ново обећање. 

„Ја сам покушавала и 20 пута сам у години дана отишла у Електро. Они обећају термин да ће доћи, међутим ништа. На крају немају средстава и имају приоритете у другим сврхама", каже Сека Икановић мјештанка Љубије.

Према њеним ријечима педесет година нико није пришао да види какво је стање. "Наш је објекат угоржен од ове бандере“, показује она.

Милан Худик, мјештанин Љубије, такође указује на те проблеме и наводи да су бандере завезане за багрем и знате онда, каже он, колико је сати.

Додаје да код мањег снијега остају без струје, а електричарима треба два дана да изађу на терен

"Због дотрајалости бандера. надлежни умјесто постављања нових. вежу старе за оближње дрво како се не би срушиле на кућу", тврде мјештани.

Понекад и сами тако морају, само да, како кажу, струје има.

"Нек мало дугујеш за струју , онда су они ажурни што се тога тиче. Одмах долазе да искључе. Стварно то није у реду“, каже Мара Комосар мјештанка Љубије.

Мјештани се жале да када вјетар дува, искре су по жицама јер се мотају једна уз другу...

Они тврде да би се проблем трајно рјешио потребно је реконструисати око 800 метара електро мреже.

Питају у којем су они то вијеку... иима ли живота за њих у том насељу.

Из електродистрибудије Приједор као и Електропривреде Републике Српске  нису одговорили на питања новинара БН ТВ, као ни на питања мјештана зашто плаћају рачуне за струју када нико од надлежних не долази да постави нове бетонске стубове?

Питају се да ли ће се неко од надлежних коначно удостојити и ријешити тридесетогодишњи проблем забринутих мјештана Љубије и када ће надлежни схватити да су дужни да помогну својим корисницима? 

(БН) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јован

02.05.2022 16:57

Зато директор електродиструбуције прави хотел на Јахорини. Умјесто да мјења бандере направио себи приватну електрану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јдлррлр

02.05.2022 17:02

Јел ово реално? Па бјезите из те селендре и довлаците се у БЛ ко и сви на свијету сто долазе у градове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.05.2022 17:22

Јбг,бас си кретен

Name

Ре

02.05.2022 18:55

Добар.

Name

XXXЛ

02.05.2022 18:58

У мз Чесма-Бањалука свака бетонска бандијера има још једну неискориштену. Очито заборављене. Треба их повадити и искористити гдје су потребне.

Name

трагац

02.05.2022 17:59

Не брините добри људи, ускоро ће Избори с њима и нова обећања. Да сте се обратили Федерацији досад би они из ината то санирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политицар

02.05.2022 20:03

У Зворницкој регији на селу се примецује стално нестаје електрицне енергије када је олуја, грмљавина, снег,... Становниство се зали да надлезни из дрзаве и електродистрибуције ниста не предузимају, како би се овакви проблеми трајно ресили. Дрвене бандере сроје од давно за време СФРЈ када је владао Тито. Бандере стоје нестабилно, приликом олујног невремена и великих снезник падавина, бандере се могу срусити и некога повредити и убити. Зато надлезни морају несто предузети док небуде касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриугаувугла

02.05.2022 20:56

Ааа,како то ,па Миле је скоро обецао отварање пруге Приједор-Љубија ,препород,покретање РЖР Љубија ,па бандере су за њега кикирики ,сматрајте да је то ријесено ???,само у октобру обавезно гласајте за Јавора .Ево у 5 керми да лик не би знао доци у Љубију ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

03.05.2022 02:24

Сад ће избори,биће нове и бандере кад Жељка додје да обидје насеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћорак

03.05.2022 06:13

Код нас струје има па нема једино је уредна кад ДОДО обилази Бању М љечаницу или иде у Градину чим прође струје искључена увјек нешто раде али ништа нису урадили.

ОДГОВОРИТЕ