Od nadležnih samo obećanja, na terenu stare bandere

Dotrajali drveni stubovi i problemi sa snabdijevanjem strujom već duže vrijeme muče stanovnike Ljubije kod Prijedora. U zaseoku Ikanovići i malo jači vjetar stanovnike ostavlja u mraku. Od nadležnih decenijama stižu samo obećanja.

Republika Srpska 02.05.2022 | 18:28
Od nadležnih samo obećanja, na terenu stare bandere

Drvene bandere nakrivljene i dotrajale, slika je koja bode oči u naselju Ikanovići u Ljubiji kod Prijedora. Neke od bandera su tako blizu kuća da postoji strah da će se na njih i srušiti.

Mještani decenijama ukazuju nadležnima na problem, međutim svaki put umjesto rekonstrukcije elektro mreže, dobiju novo obećanje. 

„Ja sam pokušavala i 20 puta sam u godini dana otišla u Elektro. Oni obećaju termin da će doći, međutim ništa. Na kraju nemaju sredstava i imaju prioritete u drugim svrhama", kaže Seka Ikanović mještanka Ljubije.

Prema njenim riječima pedeset godina niko nije prišao da vidi kakvo je stanje. "Naš je objekat ugoržen od ove bandere“, pokazuje ona.

Milan Hudik, mještanin Ljubije, takođe ukazuje na te probleme i navodi da su bandere zavezane za bagrem i znate onda, kaže on, koliko je sati.

Dodaje da kod manjeg snijega ostaju bez struje, a električarima treba dva dana da izađu na teren

"Zbog dotrajalosti bandera. nadležni umjesto postavljanja novih. vežu stare za obližnje drvo kako se ne bi srušile na kuću", tvrde mještani.

Ponekad i sami tako moraju, samo da, kako kažu, struje ima.

"Nek malo duguješ za struju , onda su oni ažurni što se toga tiče. Odmah dolaze da isključe. Stvarno to nije u redu“, kaže Mara Komosar mještanka Ljubije.

Mještani se žale da kada vjetar duva, iskre su po žicama jer se motaju jedna uz drugu...

Oni tvrde da bi se problem trajno rješio potrebno je rekonstruisati oko 800 metara elektro mreže.

Pitaju u kojem su oni to vijeku... iima li života za njih u tom naselju.

Iz elektrodistribudije Prijedor kao i Elektroprivrede Republike Srpske  nisu odgovorili na pitanja novinara BN TV, kao ni na pitanja mještana zašto plaćaju račune za struju kada niko od nadležnih ne dolazi da postavi nove betonske stubove?

Pitaju se da li će se neko od nadležnih konačno udostojiti i riješiti tridesetogodišnji problem zabrinutih mještana Ljubije i kada će nadležni shvatiti da su dužni da pomognu svojim korisnicima? 

(BN) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Jovan

02.05.2022 16:57

Zato direktor elektrodistrubucije pravi hotel na Jahorini. Umjesto da mjenja bandere napravio sebi privatnu elektranu.

ODGOVORITE
Name

Jdlrrlr

02.05.2022 17:02

Jel ovo realno? Pa bjezite iz te selendre i dovlacite se u BL ko i svi na svijetu sto dolaze u gradove.

ODGOVORITE
Name

Re

02.05.2022 17:22

Jbg,bas si kreten

Name

Re

02.05.2022 18:55

Dobar.

Name

XXXL

02.05.2022 18:58

U mz Česma-Banjaluka svaka betonska bandijera ima još jednu neiskorištenu. Očito zaboravljene. Treba ih povaditi i iskoristiti gdje su potrebne.

Name

tragac

02.05.2022 17:59

Ne brinite dobri ljudi, uskoro će Izbori s njima i nova obećanja. Da ste se obratili Federaciji dosad bi oni iz inata to sanirali.

ODGOVORITE
Name

Politicar

02.05.2022 20:03

U Zvornickoj regiji na selu se primecuje stalno nestaje elektricne energije kada je oluja, grmljavina, sneg,... Stanovnistvo se zali da nadlezni iz drzave i elektrodistribucije nista ne preduzimaju, kako bi se ovakvi problemi trajno resili. Drvene bandere sroje od davno za vreme SFRJ kada je vladao Tito. Bandere stoje nestabilno, prilikom olujnog nevremena i velikih sneznik padavina, bandere se mogu srusiti i nekoga povrediti i ubiti. Zato nadlezni moraju nesto preduzeti dok nebude kasno.

ODGOVORITE
Name

Driugauvugla

02.05.2022 20:56

Aaa,kako to ,pa Mile je skoro obecao otvaranje pruge Prijedor-Ljubija ,preporod,pokretanje RŽR Ljubija ,pa bandere su za njega kikiriki ,smatrajte da je to rijeseno ???,samo u oktobru obavezno glasajte za Javora .Evo u 5 kermi da lik ne bi znao doci u Ljubiju ?

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

03.05.2022 02:24

Sad će izbori,biće nove i bandere kad Željka dodje da obidje naselja.

ODGOVORITE
Name

ćorak

03.05.2022 06:13

Kod nas struje ima pa nema jedino je uredna kad DODO obilazi Banju M lječanicu ili ide u Gradinu čim prođe struje isključena uvjek nešto rade ali ništa nisu uradili.

ODGOVORITE