Вучић и лидери региона на почетку радова на терминалу за гас

- У грчком граду Александруполију сутра ће у присуству председника Србије Александра Вучића бити обележен почетак радова на изградњи терминала за течни природни гас (ЛНГ).

Србија 02.05.2022 | 16:57
Вучић и лидери региона на почетку радова на терминалу за гас

Церемонији ће, како је најавио Европски савет, присуствовати председник Савета Шарл Мишел, грчки премијер Кирјакос Мицотакис, премијер Бугарске Кирил Петков, председник Србије Вучић и председник владе Северне Македоније Димитар Ковачевски.

Изградњом новог плутајућег терминала ЛНГ биће побољшано снабдевање гасом и инфраструктура у целом региону југоисточне Европе, наводи се у саопштењу Европског савета.

Из Брисела напомињу и да ће изградња тог терминала помоћи Европској унији да, што пре, смањи своју зависност од руског гаса.

Пројекат ће пружити нове изворе и руте снабдевања природним гасом и побољшати безбедност снабдевања у Грчкој, Бугарској и другим државама у региону, навео је Европски савет.

Мицотакис је на недавној седници владе рекао да је нови терминал ЛНГ у Александруполију за складиштење и гасификацију веома важан инфраструктурни пројекат који би, у комбинацији с другим иницијативама, за мање од 20 месеци могао да обезбеди диверзификацију извора снабдевања, не само Грчкој већ и целом Балканском полуострву, пренела је македонска агенција МИА.

(Тањуг Фото: Принтскрин) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Браво америка

02.05.2022 16:35

Сад се европа укопала тотално . Залосно да у европи нема ниједног политицара да зна водити независну политику. Амери загузвали у европи и сад их као фол спасавају. Куповацете све за ту цијену коју они одреде!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.05.2022 17:59

Вучић свакодневно води економске теме у интересу Србије. А Додик, и елита оргијају по шаторима.

Name

Ре

02.05.2022 19:04

Европа се укопала оног дана када је ЕЕЗ претворила у ЕУ, економски простор без икакве властите потребе, ради лаксег остварења америцких циљева или британске круне, претворила је у политицку Унију, која је све само не Унија независних дрзава, практицно те земље немају никакву независност или суверенитет, Хрватска...Словенија...су веци суверенитет имале у СФРЈ или поготову Краљевини Југославији...то је цињеница, ови данас имају само дрзаве само формално: застава, химна, функционери, спорт, ...мозда јос несто, а монетарна политика, економска, привредна, друствена, вјерска, културна...све је у рукама америке или круне, какогод, али првог нивоа менадзмента свјетске владе у сјенци, који затим преко премијера и уопсте изврсне власти у свакој појединацној цланици, спроводе ту утопијску политику... ЕУ је створена ради лаксег управљања са сваком од 27 земаља цланица неком споља преко једне политицке полуге. Замисли да сад Бајден треба у сваку од 27 земаља слати по једног савјетника...мјесецима би трајао процес комуникације, овако назове Брисел и заврси ствар за дан...

Name

мислим

02.05.2022 16:36

Мозе и без Руса а насе будале мисле како це потонути Европа без руског гаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

02.05.2022 17:28

Пријатељу може се без свакога али ћеш плаћати то сто си плаћао до сад русима плацати дупло скупље америма или неком другом. Биће забавно зар не и онда немој кукати како је све поскуоило.

Name

ЛаwАндОрдер

02.05.2022 19:42

Браво за коментар. Ко год има било какву манагемент позицији у Сјеверној Америци Вас разумије. Постоји гвоздена хиерахија и свака одлука иде на доле (топ->доwн) а спроводи се без поговора. Све је праћено синхронизованом пропагандом (Публиц Релатионсхип) који испира мозак и сваку одлуку оправдава. Сваки бизнис ке такав, рат у Украини је за њих само бизнис, постојање ЕУ такодје.

Name

мислим

02.05.2022 16:37

Бице тезе русима без европски пара неко европи без руског гаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.05.2022 17:12

100 -%

Name

Амбасадор

02.05.2022 17:23

Плакат ће рујо за европским тржиштем

Name

Цоп

02.05.2022 17:32

Русија једва цека да европа не купује од њих ниста. Да све окрену Кини И све њихово буде много јефтиније И Сав свјет побједе економски а не рато. Много су глупи амери И европа