Ердоган наставља напоре за састанак Путин-Зеленски

- Турски председник Реџеп Тајип Ердоган наставља напоре да организује састанак између руског председника Владимира Путина и његовог украјинског колеге Володимира Зеленског, изјавио је данас шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу после посете земљама Латинске Америке.

Свијет 01.05.2022 | 18:48
Ердоган наставља напоре за састанак Путин-Зеленски

"Наш председник води преговоре са оба лидера," цитирале су турске дневне новине Сабах министра спољних послова, преноси агенција ТАС С.

Истакао је да је једини циљ Ердогана да се реши сукоб у Украјини и поправе односи између Путина и Зеленског.

"Искрено настављамо са нашим напорима," поручио је Чавушоглу.

Додао је да је бразилски председник Жаир Болсонаро најавио спремност да организује посету лидера низа држава Русији ради решавања ситуације у Украјини.

"Венецуела има добре односе са Русијом. И Бразил и Венецуела су рекли да рат треба да се заустави. Бразилски председник је рекао да ако то буде од користи председнику Ердогану, он може да организује посету Москви заједно са лидерима бројних држава. Рекли смо да бисмо желели да допринесемо тим напорима. Позабавићемо се тим питањем и дати одговор," рекао је шеф турске дипломатије.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјук

01.05.2022 17:06

Зар се ту има ста разговарати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2022 18:56

Иди несто радити богати

Name

Ицх

01.05.2022 19:03

Ердоган и Путин исти су,никакве разлике између њих двојице нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цудно

02.05.2022 10:07

Ста знам несто га нисам готивио а последњи пар година све ми се висе поциње свидјати као дрзавник. Свакој дрзави треба јака рука да је води и цовјек јаког става и одлуцности. То је управо Ердоган сад. Несто не волим млакоње и преливоде.