Боле сва сазнања, а највише боле страдања дјеце

- Наша обевеза према невино страдалима, према нашим прецима, али и завјет потомцима јесте да памтимо и окупљамо се одајући пошту стотинама хиљада оних који су страдали само зато што су припадали српском народу и православној вјери. Доња Градина, као највеће стратиште у систему концентрационог логора Јасеновац, наше је мјесто туге, страдања, али и симбол нашег духа и несаломљивости.

Република Српска 01.05.2022 | 14:41
Боле сва сазнања, а највише боле страдања дјеце

Свака српска породица има некога ко је страдао од усташке руке и идеологије, али колико год и на који год начин покушали да нас затру, ипак и данас поносно опстајемо и остајемо на својој земљи – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након обиљежавања Дана сјећања на жртве геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац.

Потпредсједница ПДП-а и народни посланик Јелена Тривић је рекла да је Јасеновац највећи српски град послије Београда, мјесто нашег највећег страдања, али и мјесто нашег васкрсења.

- Боле сва сазнања, а највише боле страдања дјеце, хиљада дјеце. Док год постојимо као народ, Јасеновац ће бити наше вјечно памћење, али и вјечна опомена. Опомена да зло не спава. Јасеновац је и наша вјера у васкрслог Христа и наш доказ да зло, ма коликих размјера било, бива
увијек и изнова побијеђено. Прошли вијек, вијек страхота и патњи, вијек највећег страдања за наш народ, завршен је ипак нашом највећом побједом, Републиком Српском. Нека нам страхоте Јасеновца буду завјет, завјет да заборавити нећемо и да никада нећемо дозволити да нам се било шта слично понови – навела је Тривићева.

Обиљежавању Дана сјећања на жртве геноцида НДХ у концентрационом логору Јасеновац, поред Бореновића и Тривићеве, присуствовали су шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало и члан Предсједништва ПДП-а Миланко Михајилица.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дука

01.05.2022 13:36

И данас су исти као и прије, само да се додје у стање, и кад свој своме о глави ради, цему подсјецања?

ОДГОВОРИТЕ