Bole sva saznanja, a najviše bole stradanja djece

- Naša obeveza prema nevino stradalima, prema našim precima, ali i zavjet potomcima jeste da pamtimo i okupljamo se odajući poštu stotinama hiljada onih koji su stradali samo zato što su pripadali srpskom narodu i pravoslavnoj vjeri. Donja Gradina, kao najveće stratište u sistemu koncentracionog logora Jasenovac, naše je mjesto tuge, stradanja, ali i simbol našeg duha i nesalomljivosti.

Republika Srpska 01.05.2022 | 14:41
Bole sva saznanja, a najviše bole stradanja djece

Svaka srpska porodica ima nekoga ko je stradao od ustaške ruke i ideologije, ali koliko god i na koji god način pokušali da nas zatru, ipak i danas ponosno opstajemo i ostajemo na svojoj zemlji – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon obilježavanja Dana sjećanja na žrtve genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac.

Potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić je rekla da je Jasenovac najveći srpski grad poslije Beograda, mjesto našeg najvećeg stradanja, ali i mjesto našeg vaskrsenja.

- Bole sva saznanja, a najviše bole stradanja djece, hiljada djece. Dok god postojimo kao narod, Jasenovac će biti naše vječno pamćenje, ali i vječna opomena. Opomena da zlo ne spava. Jasenovac je i naša vjera u vaskrslog Hrista i naš dokaz da zlo, ma kolikih razmjera bilo, biva
uvijek i iznova pobijeđeno. Prošli vijek, vijek strahota i patnji, vijek najvećeg stradanja za naš narod, završen je ipak našom najvećom pobjedom, Republikom Srpskom. Neka nam strahote Jasenovca budu zavjet, zavjet da zaboraviti nećemo i da nikada nećemo dozvoliti da nam se bilo šta slično ponovi – navela je Trivićeva.

Obilježavanju Dana sjećanja na žrtve genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac, pored Borenovića i Trivićeve, prisustvovali su šef Кluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo i član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Duka

01.05.2022 13:36

I danas su isti kao i prije, samo da se dodje u stanje, i kad svoj svome o glavi radi, cemu podsjecanja?

ODGOVORITE