Путин потписао закон о увођењу виза дипломатама ЕУ

Председник Русије Владимир Путин потписао је закон о суспензији поједностављеног издавања виза за грађане већине европских земаља, преносе руске агенције.

Свијет 01.05.2022 | 14:25
Путин потписао закон о увођењу виза дипломатама ЕУ

Закон предвиђа суспензију поједностављеног издавања виза за више категорија грађана ЕУ, Данске, Исланда, Лихтенштајна, Норвешке и Швајцарске, укључујући новинаре и званичне делегације, наводи РИА Новости.

Агенција Интерфакс прецизира да Закон уводи визни режим за носиоце дипломатских пасоша, а такође укида визне повластице за чланове званичних делегација, националних и регионалних влада и парламената, уставних и врховних судова, као и за новинаре из наведених држава.

Москва је ову меру раније најавила као одговор на акције, како је наведено, "непријатељских земаља". Русија као непријатељске означава земље које су јој увеле санкције због њене војне интервенције у Украјини. 

(Тањуг/ фото: РИА новости)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ицх

01.05.2022 14:56

Е јест наудио западним политицарима који га заобилазе и онако у широком луку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправно

02.05.2022 17:07

Све по реципроцитету. Запад се гађа санкцијам у смислу замрзавања имовине Путину, његовим ћерима, који ту имовину уопште намју у тим земља. Које су то хиње, не би ли обманули свијет како ови имају рачуне и имовину код њих. При том не мислим на руске олигархе. Већ како Запад циља плитички врх Русије.

ОДГОВОРИТЕ