"Ко не памти, ризикује да му се историја понови"

"Наша је обавеза да памтимо жртве усташког злочина током Другог свјетског рата, да његујемо вјечно сјећање на голготу који је прошао и преживио српски народ", рекао је предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 01.05.2022 | 14:18
"Ко не памти, ризикује да му се историја понови"

Делегација Српске демократске странке на челу са предсједником СДС Мирком Шаровићем присуствује обиљежавању 77. годишњице од пробоја логораша из Концентрационог логора Јасеновац у Спомен подручју Доња Градина.

Наша је обавеза да памтимо жртве усташког злочина током Другог свјетског рата, да његујемо вјечно сјећање на голготу који је прошао и преживио српски народ, рекао је предсједник СДС Мирко Шаровић.

"Монструозни злочини НДХ почињени над српским народом у овим крајевима одликовали су се посебном бруталношћу. Доња Градина је српско стратиште и доказ срамне странице историје човјечанства. Наша је обавеза да говоримо о нашем страдању јер ко не памти, ризикује да му се историја понови", нагласио је Шаровић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мргуд

01.05.2022 12:51

Све сто се десило у Јасеновцу Додик је унистио и све зртве бацио у заборав само зато дабих се увукао хрватима својим у дупенце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.05.2022 13:37

Њему се исплатила продаја Јесеновацке градје.

Name

сале

01.05.2022 13:51

Драги Мирко сви ми добро знамо и памтимо шта се десилло у Јасеновцу и осталим великим и малим стратиштима Српског народа, али ти мама реци ста цемо ми сада са овим тренутним фашистима.НАРОД НЕСТАЈЕ!!!

Name

ЛАКИ

01.05.2022 14:58

Док је насег Миркана, Срби се не боје! Боји се Миркан за нас!

ОДГОВОРИТЕ