"Ko ne pamti, rizikuje da mu se istorija ponovi"

"Naša je obaveza da pamtimo žrtve ustaškog zločina tokom Drugog svjetskog rata, da njegujemo vječno sjećanje na golgotu koji je prošao i preživio srpski narod", rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Republika Srpska 01.05.2022 | 14:18
"Ko ne pamti, rizikuje da mu se istorija ponovi"

Delegacija Srpske demokratske stranke na čelu sa predsjednikom SDS Mirkom Šarovićem prisustvuje obilježavanju 77. godišnjice od proboja logoraša iz Кoncentracionog logora Jasenovac u Spomen području Donja Gradina.

Naša je obaveza da pamtimo žrtve ustaškog zločina tokom Drugog svjetskog rata, da njegujemo vječno sjećanje na golgotu koji je prošao i preživio srpski narod, rekao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

"Monstruozni zločini NDH počinjeni nad srpskim narodom u ovim krajevima odlikovali su se posebnom brutalnošću. Donja Gradina je srpsko stratište i dokaz sramne stranice istorije čovječanstva. Naša je obaveza da govorimo o našem stradanju jer ko ne pamti, rizikuje da mu se istorija ponovi", naglasio je Šarović.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mrgud

01.05.2022 12:51

Sve sto se desilo u Jasenovcu Dodik je unistio i sve zrtve bacio u zaborav samo zato dabih se uvukao hrvatima svojim u dupence

ODGOVORITE
Name

Re

01.05.2022 13:37

Njemu se isplatila prodaja Jesenovacke gradje.

Name

sale

01.05.2022 13:51

Dragi Mirko svi mi dobro znamo i pamtimo šta se desillo u Jasenovcu i ostalim velikim i malim stratištima Srpskog naroda, ali ti mama reci sta cemo mi sada sa ovim trenutnim fašistima.NAROD NESTAJE!!!

Name

LAKI

01.05.2022 14:58

Dok je naseg Mirkana, Srbi se ne boje! Boji se Mirkan za nas!

ODGOVORITE