"СНСД је преносио надлежности на БиХ добровољно"

"Највећи проблем када је ријеч о враћању надлежности Републици Српској представља то што су оне добровољно пренесене и то управо од стране СНСД који у предизборно вријеме покреће приче о њиховом враћању", каже Милан Радовић, замјеник предсједника СДС.

Вијести 01.05.2022 | 10:39
"СНСД је преносио надлежности на БиХ добровољно"

Он наводи да је СНСД добровољно пренио на ниво БиХ 80 надлежности почевши од таблица, формирања обавјештајних структура на државном нивоу до других бројних агенција.  

„Када то урадите добровољно и гласате у Парламенту БиХ за такве одлуке, а то је радила тадашња владајућа коалиција у којој је учествовао СНСД, онда се то, како тврди струка, може вратити на исти такав начин. Да ли ћемо добити сагласност бошњачке и хрватске стране за то ја чисто сумњам“, наводи Радовић.

Он каже да је очигледно да у БиХ са приближавањем избора у фокус долази проблематика која није била присутна периоду формирања власти на нивоу БиХ од стране СНСД, СДА и ХДЗ.

„Присјетимо се како је и када документ о прихватању АНП донесен и послан у Брисел“, напоменуо је Радовић.

У изборним годинама међутим, додаје он, имамо промјену понашања и тактике у којој СНСД, СДА и ХДЗ једни другима набацују теме.

„У питању је добро смишљена тактика дугогодишњих коалиционих партнера како би се народу одвратила пажња од оних основних животних питања“, истакао је Радовић.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ивана

01.05.2022 09:23

Зар Српски народ не цује.Милорад Додик је јавно изјавио да подрзава социјал демократију..Па хеееј..То знаци да је цовјек присталица странке СДП .И истом косу са Јованом Дивјаком,Миром Лазовицем,Зељком Комсицем,Лагумдзијом итд..Сјетимо се годиме господње 2010 када је тапсао свог колегу Лагумдзију када је сдп добио изборе...То су јарани...Лагумдзија му и данас помазе .Америка је дала Додику задатак да цува границе БиХ и да слаби Реп Српску..И то Додик ради..Али има јос Срба који за паре продају Српске интересе.. Па није Додик сам..Сад вам је ваљда свима јасно да је сусрет Додика и оног новинара из странке СДП и Загребу био фарса.Он као напада Додика а Додик као брани Реп Српску..Додик исмијава Српски народ.Прави га будалом.А изгледа није то теско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста хоћете?

01.05.2022 20:19

Шта фали јачању БиХ? Треба јачати грађанску БиХ јер се само тако може живјети добро у држави каква је БиХ! Од националних торова нема фајде!

Name

Нено

03.05.2022 13:56

Немаш ти појма .Додик је "мали" Путин

Name

ЗНАЊЕ

01.05.2022 09:26

Господо из опозиције зашто јасно не наведете шта је и како садашња власт преносила надлежности, као и то шта је требала да уради везано за економију и социјална питања грађана Републике Српске. Зашто народу не објасните да су ниже пензије и ниже плате далеко најмање у односу на остале земље и Федерацију БиХ. Објасните народу зашто плаћаја накнаду за обновљиве изворе енергије, јер се та средства дају њиховим тајкунима који улажу у нерентабилну производњу електричне енергије. Треба народу да кажете шта ћете ви одмах да урадите, а што на дужи рок ако вам народ да повјерење. Народ је уплашен и заведен од постојеће власти, те се мора охрабрити да прогледа својим очима, а не очима власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагогија корупција

01.05.2022 09:31

Већ је постало спецификум за РС, да у сваком пожару прво страда документација и архива. Документација и архива увијек на путу пожара, гдје пламен лизне ту се испријечи документација и архива. Па се онда славодобитно истакне како нема људских жртава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

025

01.05.2022 09:39

мој Милане затосу доведени навласт за трагимсе незнало богих клео

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

01.05.2022 10:12

Наравно да је "добровољно" све надлезности преносио и да је за то Баја#Цо. подоста добио#профитирао! Сви они су постали мултимилионери, цак и онај Игор или она Горица, а Баја...Милијардер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

01.05.2022 13:35

Не знам до кад це народ бити глух и слијеп,све јавно а ниста не види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато и само зато

01.05.2022 16:03

Се Додик тако и понаша. Зна добро шта је урадио, и још боље зна да му повратак надлежности неће дозволити Бошњаци и Хрвати, па зато вјешто манипулише са слуђеним народом гдје покушава да Скупштину Републике Српске увуче у његову добронамјерност, бригу и патриотизам Србовања у очима свог народа од којег тражи подршку и потпору за очување.

ОДГОВОРИТЕ