"SNSD je prenosio nadležnosti na BiH dobrovoljno"

"Najveći problem kada je riječ o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj predstavlja to što su one dobrovoljno prenesene i to upravo od strane SNSD koji u predizborno vrijeme pokreće priče o njihovom vraćanju", kaže Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

Vijesti 01.05.2022 | 10:39
"SNSD je prenosio nadležnosti na BiH dobrovoljno"

On navodi da je SNSD dobrovoljno prenio na nivo BiH 80 nadležnosti počevši od tablica, formiranja obavještajnih struktura na državnom nivou do drugih brojnih agencija.  

„Кada to uradite dobrovoljno i glasate u Parlamentu BiH za takve odluke, a to je radila tadašnja vladajuća koalicija u kojoj je učestvovao SNSD, onda se to, kako tvrdi struka, može vratiti na isti takav način. Da li ćemo dobiti saglasnost bošnjačke i hrvatske strane za to ja čisto sumnjam“, navodi Radović.

On kaže da je očigledno da u BiH sa približavanjem izbora u fokus dolazi problematika koja nije bila prisutna periodu formiranja vlasti na nivou BiH od strane SNSD, SDA i HDZ.

„Prisjetimo se kako je i kada dokument o prihvatanju ANP donesen i poslan u Brisel“, napomenuo je Radović.

U izbornim godinama međutim, dodaje on, imamo promjenu ponašanja i taktike u kojoj SNSD, SDA i HDZ jedni drugima nabacuju teme.

„U pitanju je dobro smišljena taktika dugogodišnjih koalicionih partnera kako bi se narodu odvratila pažnja od onih osnovnih životnih pitanja“, istakao je Radović.

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ivana

01.05.2022 09:23

Zar Srpski narod ne cuje.Milorad Dodik je javno izjavio da podrzava socijal demokratiju..Pa heeej..To znaci da je covjek pristalica stranke SDP .I istom kosu sa Jovanom Divjakom,Mirom Lazovicem,Zeljkom Komsicem,Lagumdzijom itd..Sjetimo se godime gospodnje 2010 kada je tapsao svog kolegu Lagumdziju kada je sdp dobio izbore...To su jarani...Lagumdzija mu i danas pomaze .Amerika je dala Dodiku zadatak da cuva granice BiH i da slabi Rep Srpsku..I to Dodik radi..Ali ima jos Srba koji za pare prodaju Srpske interese.. Pa nije Dodik sam..Sad vam je valjda svima jasno da je susret Dodika i onog novinara iz stranke SDP i Zagrebu bio farsa.On kao napada Dodika a Dodik kao brani Rep Srpsku..Dodik ismijava Srpski narod.Pravi ga budalom.A izgleda nije to tesko

ODGOVORITE
Name

Sta hoćete?

01.05.2022 20:19

Šta fali jačanju BiH? Treba jačati građansku BiH jer se samo tako može živjeti dobro u državi kakva je BiH! Od nacionalnih torova nema fajde!

Name

Neno

03.05.2022 13:56

Nemaš ti pojma .Dodik je "mali" Putin

Name

ZNANJE

01.05.2022 09:26

Gospodo iz opozicije zašto jasno ne navedete šta je i kako sadašnja vlast prenosila nadležnosti, kao i to šta je trebala da uradi vezano za ekonomiju i socijalna pitanja građana Republike Srpske. Zašto narodu ne objasnite da su niže penzije i niže plate daleko najmanje u odnosu na ostale zemlje i Federaciju BiH. Objasnite narodu zašto plaćaja naknadu za obnovljive izvore energije, jer se ta sredstva daju njihovim tajkunima koji ulažu u nerentabilnu proizvodnju električne energije. Treba narodu da kažete šta ćete vi odmah da uradite, a što na duži rok ako vam narod da povjerenje. Narod je uplašen i zaveden od postojeće vlasti, te se mora ohrabriti da progleda svojim očima, a ne očima vlasti.

ODGOVORITE
Name

Demagogija korupcija

01.05.2022 09:31

Već je postalo specifikum za RS, da u svakom požaru prvo strada dokumentacija i arhiva. Dokumentacija i arhiva uvijek na putu požara, gdje plamen lizne tu se ispriječi dokumentacija i arhiva. Pa se onda slavodobitno istakne kako nema ljudskih žrtava.

ODGOVORITE
Name

025

01.05.2022 09:39

moj Milane zatosu dovedeni navlast za tragimse neznalo bogih kleo

ODGOVORITE
Name

Milojko

01.05.2022 10:12

Naravno da je "dobrovoljno" sve nadleznosti prenosio i da je za to Baja#Co. podosta dobio#profitirao! Svi oni su postali multimilioneri, cak i onaj Igor ili ona Gorica, a Baja...Milijarder.

ODGOVORITE
Name

Istina

01.05.2022 13:35

Ne znam do kad ce narod biti gluh i slijep,sve javno a nista ne vidi.

ODGOVORITE
Name

Zato i samo zato

01.05.2022 16:03

Se Dodik tako i ponaša. Zna dobro šta je uradio, i još bolje zna da mu povratak nadležnosti neće dozvoliti Bošnjaci i Hrvati, pa zato vješto manipuliše sa sluđenim narodom gdje pokušava da Skupštinu Republike Srpske uvuče u njegovu dobronamjernost, brigu i patriotizam Srbovanja u očima svog naroda od kojeg traži podršku i potporu za očuvanje.

ODGOVORITE